Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spotify planerar dyrare hifi-abonnemang

Spotify bjuder in vissa kunder att prova ett nytt dyrare abonnemang med musik i lossless-kvalitet och särskilda erbjudanden.

Konkurrensen mellan de olika strömmande musiktjänsterna är stenhård, och när grundutbudet av musik blir en allt mindre skillnad gäller det för de olika alternativen att utmärka sig på andra sätt. Som 99mac tidigare skrivit om kommer Apple snart börja distribuera videoinnehåll på Apple Music, men även Spotify har planer på ny funktionalitet skriver The Verge.

Enligt rapporten har ett antal Spotify-användare fått erbjudande om att testa ett nytt abonnemang som kallas Spotify Hi-Fi. Mot en extra kostnad ger abonnemanget tillgång till musikutbudet i högre kvalitet, så kallad lossless. Med abonnemanget erbjuds också en gratis vinylskiva, och rabatter på kommande exklusiva vinylutgåvor.

Erbjudandet verkar vara ett test för att avgöra vad kunder är beredda att betala för ett dylikt abonnemang. Kunder har fått betala antingen fem eller tio dollar mer ovanpå grundpriset för ett vanligt Spotify-abonnemang. Trots erbjudandet verkar inte någon ha lyckats aktivera själva tjänsten ännu.

Spotify har inte heller officiellt gått ut med någon information om Spotify Hi-Fi, och uppger i en kommentar till The Verge endast att företaget alltid testar nya produkter och erbjudanden. Ett lossless-abonnemang skulle dock inte vara oväntat, då det kan innebära både högre intäkter för Spotify samt en efterfrågad tjänst för många kunder. I takt med att allt fler mobiltelefoner dumpar hörlurskontakten för digitala anslutningar som Lightning eller USB Type-C ökar också möjligheterna att skicka hifi-ljud digitalt till ett par kraftfulla hörlurar.

Konkurrenten Tidal erbjuder redan ett lossless-abonnemang som kostar 199 kronor i månaden. Trots långvariga rykten om att Apple förbereder ett liknande har något sådant ännu inte dykt upp. Apple satsar tills vidare på att förbättra ljudkvaliteten för komprimerade musikfiler genom mastrings-programmet Mastered for Itunes. Det är en serie riktlinjer för skivbolag hur de förbereder sina musikfiler på bästa sätt för att låta bra när de komprimeras till formatet AAC.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.