Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Messenger får tumme ner

Facebook testar att lägga in möjligheten att reagera på meddelanden i Messenger men symbolerna är inte exakt samma som i flödet. Nu går det även att använda en ogilla-tumme.

För ungefär ett år sedan introducerade #Facebook ett mer nyanserat sätt att reagera på delat innehåll på sajten. Förutom den tidigare gilla-tummen tillkom älska-, haha-, wow-, ledsen- och argsymboler för att användare ska kunna reagera på fler sätt än ett. Hittills har funktionen använts flitigt av Facebook-användare. Mest använd är hjärtsymbolen och personer i Mexico, Chile och Surinam är de som använder symbolerna ihärdigast.

Nu testar Facebook att även lägga in reaktioner i Messenger rapporterar Techcrunch som blev tipsade av den vietnamesiska bloggaren Hoan Do. Facebook har bekräftat att de just nu testar att lägga in reaktioner även för Messenger-meddelanden. Reaktionerna fungerar på likande sätt som i Slack för den som är bekant med den chattklienten. Genom att trycka och hålla kvar över ett visst meddelande öppnas en liten menyrad där du kan välja mellan reaktionerna hjärtögon, haha, wow, ledsen, arg, tumme upp och tumme ner.

Funktionen finns ännu inte tillgängliga för alla utan Facebook undersöker hur uppskattad den är. Om mottagandet är bra kommer det antagligen snart gå att reagera på enskilda meddelanden i Messenger. Tummen ner som reaktion har varit efterfrågad under lång tid men Facebook har varit motsträviga till att lägga till en ogilla-tumme eftersom de varit oroliga för att de skulle få för många negativa konsekvenser. Reaktionen ”tumme ner” i Messenger hoppas Facebook ska fungera mer som ett nej än dissigt.

Vad tycker du? Skulle reaktioner i Messenger-chatten vara ett välkommet tillskott?

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.