Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fitbit Alta får pulsmätare i ny version

Det nätta träningsarmbandet från Fitbit släpps i en ny version med utökad funktionalitet.

#Fitbit, den marknadsledande tillverkaren för träningsarmband, har utannonserat en uppdaterad version av den nätta modellen Alta. Som namnet antyder innehåller Alta HR en pulsmätare, vilket troligen har varit den mest efterfrågade funktionaliteten för modellen.

Ägare av Alta HR, Blaze eller Charge 2 får via en mjukvaruuppdatering även möjligheten att analysera sömnvanor med Sleep Stages. Genom att kombinera rörelse- och pulsmätning ska programvaran kunna ge data om andelen ytlig sömn, djupsömn och så kallad REM-sömn. Om träningsarmbandet märker att du sover bättre efter ett joggingpass på kvällen, kommer den även att uppmärksamma detta via funktionen Sleep Insights. Förutsättningen är alltså att armbandet sitter på handleden dygnet runt.

Alta HR släpps i början av april till en kostnad av 1 499 kronor inklusive frakt. Mjukvaruuppdateringen lanseras i slutet av mars.

Skriven av Carl Halldin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.