Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Outlook för Mac får kalenderstöd för Google-konton

Det har tidigare inte varit möjligt att integrera Google-kalendrar med kalenderdelen i Outlook för Mac, något som nu är på gång.

Det har sedan tidigare varit möjligt att lägga till Gmail-konton i Mac-versionen av #Microsofts e-postklient #Outlook. Detta har dock endast fungerat tillsammans med just e-post, den som använder Googles kalendertjänst har snällt fått använda Apples egna kalenderapplikation eller ha öppna #Google Calender-flikar i webbläsaren.

Nu är detta på gång att ändras. Den som är medlem i Microsofts snabba uppdateringsprogram för #Office-sviten börjar nu få uppdateringar där tillägg av Google-konton fungerar lite annorlunda. Till skillnad från tidigare öppnas en Google-verifiering upp när du ska lägga till dessa konton och när kontot är tillagt har du tillgång till betydligt färre konfigurationsalternativ än tidigare, då Gmail-konton hade lika många konfigurationsalternativ som övriga konton.

I och med att processen är ny behöver du lägga till dina befintliga konton igen och sedan ta bort de Google-konton som lagts till före uppdateringen blev tillgänglig. Väl tillagda kan du sortera igenom dina Google-kalendrar precis som med övriga kalenderkonton, och du kan välja att visa och dölja olika kalendrar inom kontot.

Goda nyheter för den som vill använda Outlook för Mac på både datorn och de mobila enheterna. Exakt när uppdateringen blir allmänt tillgänglig även för de som inte ingår i den snabba uppdateringsgruppen är inte känt just nu, men uppdateringen bör inte ligga allt för långt in i framtiden.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.