Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny app ska hjälpa rollspelare

Dungeons & Dragons är ett av världens mest populära rollspel, och nu släpps en app för att ersätta papper och penna vid spelandet.

Den amerikanska speltillverkaren Wizards of the Coast äger idag rättigheterna till det populära rollspelet Dungeons & Dragons, förkortat D&D. Spelet var ett av de tidigaste rollspelen, och utgavs första gången redan 1974.

Traditionellt har rollspelare använt penna och papper för att hålla koll på sina fiktiva karaktärer och annan viktig information. Nu har Wizards of the Coast tillkännagivit en app till D&D som ska modernisera spelandet. Appen heter D&D Beyond och ska vara en "digital verktygslåda" kompatibel med femte utgåvan av Dungeons & Dragons.

Appen innehåller funktioner för att skapa karaktärer och sedan hålla ordning på dem, inklusive statistik och färdigheter samt utrustning. I appen finns också regelverk och allt annat som annars hittas i tjocka böcker.

D&D Beyond släpps snart i betaversion, och intresserade kan redan nu anmäla intresse för att testa appen. Den skarpa versionen ska enligt planen släppas i sommar, men Wizards of the Coast lovar att mer information kommer snart.

Tips för rollspelsintresserade

Lyssna också på Geeks-podden #Fulkultur, där avsnitt 21 ägnas åt just rollspel.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.