Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Australienska banker nekas att förhandla gemensamt med Apple

Australiensiska konkurrens- och konsumentverket förbjuder nu landets storbankern från att gemensamt förhandla med Apple om Apple Pay.

Under 2015 lanserades #Apple Pay i Australien i och med ett samarbete med kreditkortsföretaget American Express. Under april 2016 tillkom även en av landets banker som samarbetspartner, men juni förra året ansökte tre av landets största banker om att gemensamt få förhandla med Apple. De ville bland annat få tillgång till Apples NFC-kretsar.

I augusti förra året gav #Apple en replik på bankernas ansökan och menade att detta fundamentalt skulle kompromettera säkerhetsnivån som Apple vill upprätthålla. Apple påpekade då även att om bankernas ansökan godkänns kommer de i praktiken tillåtas att bilda en kartell som tillsammans kan diktera villkoren för nya affärsmodeller och därmed även bromsa utvecklingen och implementeringen av ny teknik.

Redan i november förra året gav konsument- och konkurrensverket i Australien (ACCC) tydliga indikationer på att de skulle förbjuda storbankerna från att förhandla gemensamt med Apple. Då uppgav de även att det slutgiltiga beslutet skulle presenteras i mars, vilket de nu också har gjort.

Storbankerna Commonwealth Bank of Australia, Westpac Banking Corporation, National Australia Bank och Bendigo and Adelaide Bank kommer inte få förhandla gemensamt med Apple eftersom ACCC menar att detta bryter mot kartellagarna som finns i landet. ACCC:s ordförande Rod Sims menar att ACCC anser att ett godkännande av ansökan skulle innebära en orättvist fördelaktig förhandlingsposition gentemot Apple och att detta skulle inkräkta på den fria konkurrensen.

Bankerna är dock helt fria att förhandla enskilt med Apple och det återstår att se vad detta betyder för Apple Pay:s möjligheter för vidare expansion på den australienska marknaden.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.