Apple kan slopa stöd för 32-bitars appar

Eran med 32-bitars appar ser ut att lida mot sitt slut, och enligt obekräftade uppgifter från en utvecklare kommer nästa version av IOS helt sakna stöd för appar i 32-bitar.

#Apple har under en tid nu börjat fasa ut sitt stöd för 32-bitars appar i #IOS. Med höstens lansering av IOS 11 kan dock stödet komma att slopas helt, enligt utvecklaren Steven Troughton-Smith som uppger detta på Twitter. Troughton-Smith hänvisar inte till någon källa, men uppgifterna är i sig sannolika.

Med IOS 10.3 varnar systemet när 32-bitars appar startas, att appen kanske inte kommer att fungera i framtida versioner av IOS. Redan i IOS 9 varnade dock systemet att en 32-bitars app kunde göra telefonen långsammare. Apple införde stöd för 64-bitars appar 2013, i och med lanseringen av Iphone 5S. Utvecklare har också varit tvungna att ha stöd för 64-bitar i nya appar sedan juni 2015.

Steven Troughton-Smith uppger också att han hört att framtida processorer från Apple helt kommer att sakna stöd för 32-bitars applikationer.