Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google tillbakavisar anklagelserna om ojämlika löner

Amerikanska arbetsmarknadsdepartementet anklagar Google för att systematiskt ge kvinnliga anställda på företaget lägre lön än männen som är anställda på Google. Nu svarar Google på anklagelserna på sin blogg.

Igår rapporterade 99mac om att Google anklagas för att betala män och kvinnor systematiskt olika. Nu svarar Google på dessa rykten på sin blogg. Eileen Naughton som är vice ordförande och personalansvarig skriver på bloggen att:

”Jämlik lön är en viktig fråga, inte bara för företag i Silicon Valley utan inom alla branscher och företag världen över. Det är väldigt viktigt för oss att kvinnor och män som börjar på Google har samma förutsättningar ända från starten och genom hela sin karriär på Google.”

Enligt Naughton jobbar #Google med att årligen analysera lönerna som betalas ut för att säkerhetsställa att det inte sker någon ojämställd lönesättning inom företaget. Företagets analys ska enligt dem vara ”extremt vetenskaplig och robust” och använder sig av samma standard som används under medicinska tester.

Varje år börjar Google med att föreslå en ny lönesumma (lön och bonus) baserat på titel, erfarenhet, plats och prestationspoäng. Dessa förslag är helt ”blinda” för kön som faktor i och med att de som skapar förslaget inte har tillgång till information om de anställdas kön.

Sedan jämför Google personer inom samma arbetsroll för att säkerhetsställa att det inte sker någon systematisk skillnad mellan mäns och kvinnors ersättning. Google påstår att när de gjorde denna analys under 2016 fann de inga tecken på något lönegap.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.