Vissa Huawei P10 har långsammare minne

Vissa exemplar har telefonen Huawei P10 har monterats med långsammare lagringsminne, vilket Huawei skyller på bristande tillgång på komponenter.

Flaggskeppsmobilen P10 från #Huawei har hamnat i hetluften sedan skillnader i hastigheten på lagringsminnet har upptäckts. Användare i Kina uppmärksammade att vissa enheter hade betydligt långsammare läs- och skrivhastighet, rapporterar Engadget. Hastigheten som uppmättes var så låg som 250MB/s jämfört med 750MB/s på exemplar med snabbare minne.

Huawei har nu svarat på kritiken, och säger att skillnaden beror på bristande tillgång på snabba flashminnen. På mikrobloggen Weibo förklarar Huaweis vd Richard Yu att P10 därför använder eMMC-minnen blandat med snabbare UFS-minnen. Enligt Yu ska också Huawei kompensera för skillnaden i hastighet med hjälp av "optimeringar i hård- och mjukvara", vad som nu menas med det.

99mac testade Huawei P10 nyligen, och tilldelade telefonen en rekommendation trots kritik mot bland annat kameran och användarmiljöns gränssnitt.