Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Första mobilen med Tizen 3.0 snart här

Tizen 3.0 kommer snart att göra debut i mobiltelefonen Samsung Z4, och på sikt kan operativsystemet ersätta Android på flera av Samsungs produkter.

Operativsystemet #Tizen har rötterna i ett öppet källkodsprojekt baserat på Linux, men idag är det bara #Samsung som aktivt utvecklar Tizen med det uttalade syftet att använda det i företagets olika produkter som smarta klockor och annat.

Med Tizen 3.0 kommer systemet också bli mer vanligt förekommande i mobiltelefoner, med den kommande mobilen Samsung Z4 som första produkt. Z4 är en prestandamässigt blygsam mobil som ännu inte är officiellt bekräftad. Telefonens användarmanual har dock redan dykt upp på nätet, och enligt The Verge kommer den ha en 5-tums bildskärm och 8 gigabyte lagringsutrymme samt stöd för dubbla SIM-kort. Knappast en flaggskeppsmodell alltså, men däremot en lämplig telefon för den uppdaterade versionen av Tizen att debutera i.

Tizen 3.0 kommer i jämförelse med tidigare versioner att bjuda på en del förbättringar för mobilt bruk. Bland annat utlovas stöd för grafikramverket Vulkan, som kan underlätta för spel att portas till plattformen. Den nya versionen ger också stöd för 64-bitarsprocessorer, flera användarkonton och röststyrning via Samsungs S Voice.

Det framstår som allt mer tydligt att Samsung tänker sig en framtid där företaget helt kan frigöra sig från Googles Android-plattform, och leverera ett mobilt ekosystem där de själva har fullständig kontroll. Tizen 3.0 visar att arbetet kommit en bit på vägen, även om det fortfarande återstår mycket innan Tizen på allvar kan utmana IOS och Android i fråga om säkerhet, funktioner och mjukvarubibliotek.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.