Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Windows 10 S utmanar Chrome OS

Microsoft satsar på en lättviktig Windows-version med fokus på molnet, och utmanar Googles Chrome OS.

Under gårdagens presentation visade #Microsoft som väntat upp en ny lättviktig version av sitt operativsystem, kallat Windows 10 S. Vad det handlar om är ett mer begränsat operativsystem, som bara har stöd för appar från Windows Store. Därmed ska systemet också vara säkrare, enklare och passa bra för skolor och andra utbildningsinstitut.

Windows 10 S ska också låta lärare och andra enkelt överföra information och inställningar från sitt Windows-system till ett USB-minne som sedan kan tas med till skolan. Windows Store-versioner av programpaketet Office 365 presenterades också.

Den främsta representanten för Windows 10 S är den nya bärbara datorn Surface Laptop, men även betydligt billigare maskiner ska gå att köpa med operativsystemet. Microsoft utlovade datorer från 189 dollar och uppåt, motsvarande cirka 1 600 kronor exklusive moms. Därmed hoppas Microsoft på att ge Google och deras Chromebook-koncept ordentlig konkurrens i slaget om utbildningssektorn. Både HP och Acer har utannonserat Windows 10 S-maskiner för 299 dollar eller cirka 2 600 kronor.

Vid köp ingår också ett års gratis prenumeration på både Office 365 och en ny version av spelet Minecraft riktad mot skolor. Minecraft Education Edition innehåller bland annat en ny funktion för att hjälpa studenter att lära sig programmering via Minecraft. I spelet yttrar sig detta som en liten robot som hjälper spelaren att bygga genom att programmeras med olika instruktioner.

Windows 10 S kommer att släppas i sommar. De som föredrar fullstora Windows 10 kan dock uppdatera för 49 dollar eller runt 450 kronor. Detta kan också göras gratis under det första året.

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.