Smart lås med Homekit-stöd från Friday Labs

Smarta lås är ofta skrymmande och fula, men det vill Friday Labs nu råda bot på med sitt nya lås, som nu börjar säljas två år efter succén på Indiegogo.

För två år sedan fick Friday Labs finansiering via Indiegogo för ett smart lås, som syftade att vara ett mindre och smidigare alternativ till andra uppkopplade lås. Nu är Friday Lock redo att börja säljas, och låset börjar levereras senare den här månaden.

Vad gäller designen har Friday Labs samarbetat med välkända danska arkitektbyårn BIG (Bjarke Ingels Group), som också ligger bakom Googles nya Londonkontor och andra uppmärksammade byggnader. Precis som andra liknande produkter installeras det i befintliga lås, och kan styra via en mobilapp. Det kan också automatiskt låsas upp när en parkopplad mobiltelefon närmar sig, och ge tillfällig åtkomst för gäster, hantverkare eller liknande.

Friday Lock har dock dessutom stöd för Wifi utöver Bluetooth, vilket gör att det kan kontrolleras även bortifrån hemmet. Därtill finns stöd för #Homekit, vilket gör att det kan integreras i Apples IOS-app Hem och infogas i scener med andra Homekit-tillbehör, som lampor och termostater.

Friday Lock finns dessutom i sex olika färger och kostar 249 dollar, vilket motsvarar cirka 2 200 kronor.