Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple investerar i inhemsk tillverkning

Apples vd Tim Cook berättar i en intervju om en satsning på att flytta en del avancerad tillverkning till USA. En miljard dollar ska investeras.

Under gårdagen gästade Apples vd Tim Cook TV-programmet Mad Money på kanalen CNBC, och intervjuades av programledaren Jim Cramer. Där avslöjade Cook att #Apple tänker investera 1 miljard dollar för att skapa fler tillverkningsjobb i USA. Det motsvarar nästan nio miljarder kronor, och handlar om mer avancerad produkttillverkning.

Cook passade också på att kritisera USA:s skatteregler. Enligt Tim Cook ska Apple, som har ett kapital på närmare 256 miljarder dollar, ändå låna pengarna för att investera i fonden. Orsaken är att större delen av Apples kapital finns i utlandet, och måste beskattas om det ska överföras till USA, skriver Macrumors.

Det har spekulerats att Apples satsning på inhemsk tillverkningsindustri är ett sätt att hålla sig väl med USA:s president Donald Trump, som tidigare sagt att han ska tvinga företag som Apple att flytta hem sin produktion. Om Trump säger Cook följande:

– Med varje administration i varje land världen över finns det saker du inte håller med om, och saker du håller med om. Du letar efter områden att mötas, och försöker påverka det andra. Att inte delta tror jag är det sämsta tänkbara, för då sitter du tyst och det gör inte din sak något gott, eller din världsåskådning.

Apple har tidigare satsat på en del tillverkning i USA, bland annat den nuvarande modellen av Mac Pro.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.