Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple har ritat om butiken i Kungsträdgården

Efter krav från stadsbyggnadsnämnden har Apple gjort om den förändrade butiken i Kungsträdgården, men ritningarna är än så länge hemliga.

Förra året i februari avslöjades att Apple köpt rätten att bruka en tomtyta i parken Kungsträdgården i Stockholm, på platsen där restaurangen TGI Fridays idag ligger. Här planerar #Apple att uppföra sin första riktiga flaggskeppsbutik i Sverige.

Den planerade butiken ritades av arkitektfirman Foster & Partners, och en modell visades upp i Kulturhuset. Förslaget godkändes av stadsbyggnadsnämnden, men väckte gott om starka röster från allmänheten. Framförallt gällde protesterna privatisering av en allmän yta, och stadsbyggnadsnämnden gav Apple krav som bland annat sade att byggnaden skulle vara publik. Det innebär normalt att ha en servering, och detta från båda sidorna av byggnaden. Ett krav var också att byggnaden skulle bli lägre.

Nu har Apple färdigställt nya ritningar som möter kraven från stadsbyggnadsnämnden, skriver Dagens Nyheter. Enligt tidningen har Apples konsulter och arkitekter haft flera möten med Stockholm stad i höstas. Nämnden ska ha fått ta del av det nya förslaget, där bland annat en våning har tagits bort och serveringen utökats till båda sidorna av byggnaden.

Exakt hur de nya ritningarna ser ut är dock än så länge hemliga. Okänt är också när den nya butiken eventuellt kan börja byggas, och än mindre slå upp portarna. Stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) säger till DN:

– Det är Apple som har bollen. Vi har ställt hårda krav på en eventuell ny byggnad på den här centrala platsen och Apple vet hur planprocessen ser ut och att det är en svår process de gett sig in i.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.