Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Phil Schiller ger ledtrådar om Siri-enhet

Apples produktchef pratar smarta hemma-enheter i en intervju, och är inte imponerad av konkurrenterna.

Enligt tidigare rykten arbetar #Apple på en smart uppkopplad enhet för hemmet med röstassistenten #Siri integrerad. Denna skulle konkurrera med produkter som Google Home och Amazon Echo, och Apple kan komma att visa upp den redan under WWDC nästa månad.

Nyligen intervjuades Apples produktchef Phil Schiller av Gadgets 360, och fick bland annat frågan om vad han tycker om hemma-produkterna från Amazon och Google. Schiller avböjde att svara, men lät visa att han inte var imponerad av det som finns på marknaden. I intervjung säger han vidare att röststyrning av enheter i vissa fall kan vara väldigt användbart, men att det oftast är bättre med en skärm som komplement.

Schiller lyfter fram bilkörning som ett exempel där assistenter som Siri är väldigt användbara, eller i hemmet för att byta musik utan att behöva resa sig. Däremot är det ändå bra att ha en skärm som kan visa till exempel färdbeskrivningen i bilen. Fotografier är också ett viktigt användningsområde för Apples produkter, och där är en skärm nödvändigt. Schiller säger:

– Det finns många ögonblick där en röstassistent är väldigt användbar, men det betyder inte att du aldrig vill ha en skärm. Tanken att inte ha en skärm passar inte i särskilt många situationer tror jag.

Förutsatt att Apple verkligen planerar att lansera en Siri-enhet är Schillers uttalanden intressanta. Det kan betyda att Apples enhet kommer att utrustas med en inbyggd skärm, något som både Google Home och Amazon Echo saknar. Men det kan givetvis också vara ett exempel på där Apple avfärdar ett användningsområde som opraktiskt, kort innan de själva lanserar en produkt med liknande funktionalitet.

Med eller utan bildskärm håller vi tummarna för att Apple har något spännande på gång med Siri, och att vi får veta mer under WWDC. Vad tror du om en Siri-enhet för hemmet? Berätta och diskutera i kommentarerna!

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.