Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft: "USB Type-C är inte redo"

Microsoft tycker inte att USB Type-C är bra nog för att spela huvudrollen på marknaden, åtminstone inte i företagets Surface-produkter.

Microsofts nya bärbara dator #Surface Laptop lanseras som en direkt konkurrent till Apples Macbook-familjer. På många sätt är datorn konkurrenskraftig, men en kritik som lyfts är att Surface Laptop inte har några USB Type-C-anslutningar. Istället finns en äldre USB-port samt Minidisplay och Microsofts egen laddningsanslutning Surface Connect.

Nu svarar Microsoft-chefen Pete Kyriacou på kritiken, och säger till The Verge att USB Type-C helt enkelt inte är bra nog. Kyriacou säger:

– USB-C är suveränt, men också ett stort besvär för många människor.

Kyryiacou menar att #Microsoft självklart känt till USB Type-C länge, men att Surface Connect fortfarande är en bättre anslutning för både laddning och dockning. Genom den kan Microsoft erbjuda ett "slutet dockningssystem" som kan erbjuda pålitlig anslutning till USB, Ethernet, externa skärmar och ström.

Ett problem som Peter Kyarciou lyfter fram är också den stora variationen av tillbehör för USB Type-C. En del har stöd för Thunderbolt, andra inte. Risken är att kunder köper en undermålig laddare från tredje part, och råkar ut för problem.

– Det som hänt med USB-C är att kablarna ser likadana ut, men de har väldigt olika kapacitet. Så även de som har koll drabbas av förvillelse. De kommer inte att skylla på tillverkaren av laddaren, de kommer att se till oss. Varumärket är i riskzonen.

Vad tycker du? Borde Microsoft satsa helhärtat på USB Type-C, eller fortsätta att köra på Surface Connect?

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.