Apple köper finska sömnmätarna Beddit

Apple har köpt det finska företaget Beddit, som bygger tillbehör för sömnmätning kompatibla med IOS och Apple Watch.

#Apple har öppnat plånboken igen, och den här gången är det ett finskt företag som blivit förvärvade. Nej det handlar inte om Nokia utan om #Beddit, som gör tillbehör för sömnmätning. Bland annat ligger företaget bakom produkten Beddit 3 Sleep Monitor, som säljs i Apples butiker. Det är en sensor som placeras under lakanen i sängen och ansluter till Iphone och Apple Watch.

Beddit har uppdaterat sin webbplats för att meddela uppköpet, och skriver kort att kunddata kommer att samlas in och behandlas i enlighet med Apples integritetspolicy. Hur mycket köpet gick på är inte avslöjat, och Apple har inte kommenterat affären.

Apple har med Apple Watch och sitt ramverk Healthkit satsat på träning och hälsa, men just sömnmätning har varit något av en lucka. Apples strategi kretsar till största delen runt Apple Watch, som för de flesta användare måste laddas nattetid. Tillbehör som de Beddit erbjuder skulle kunna fylla det tomrumet, och kan också anknyta till Apples omtalade planer för det smarta hemmet med en Siri-enhet.

Möjligheten finns också självklart att Apple köpte Beddit primärt för att rekrytera dess personal, som kan bidra till arbetet med framtida produkter.