Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Amanda fälttestar JBL Flip 4 och UE Wonderboom

Amanda ger sig ut på fältet för att testa två trådlösa Bluetooth-högtalare inför sommarens grill- och picnic-säsong drar igång på allvar.

Sommaren är på gång, och tillverkarna kämpar om att erbjuda det självklara valet för picnic och grillkvällarna. Två intressanta inslag i kategorin trådlösa portabla högtalare står #JBL och #UE för, med Flip 4 respektive Wonderboom.

Målgruppen för båda högtalarna är likartad, för här ligger fokus på utomhusaktiviteter. Både JBL Flip 4 och UE Wonderboom är vattentåliga enligt standarden IPX7 vilket betyder att de tål att nedsänkas i vatten. Perfekta för poolen alltså.

Båda högtalarna laddas med micro-USB och ansluts med Bluetooth, även om Flip 4 också erbjuder anslutning med vanlig ljudkabel. JBL-högtalaren vinner dessutom ifråga om batteritid, med sina 12 timmar kontra UE Wonderbooms 10 timmar. I båda fallen får dock batteritiden anses godkänd.

Redaktionen skickade ut Amanda på fältet för att göra några jämförande tester ifråga om hur lätta högtalarna är att hantera, ljudkvalitet samt räckvidd.

Omdöme

Båda högtalarna är bra produkter för sitt användningsområde, nämligen ett enkelt sätt att spela musik och annat ljud utomhus. Båda är vatten- och stryktåliga, vilket uppmuntrar till att ta med sig högtalarna utan oro för att de ska gå sönder.

UE Wonderboom är något mindre, och har inte riktigt samma tryck i basgången. Däremot går det att koppla ihop två Wonderboom med varandra för lite fetare ljud. Dessutom har Wonderboom bättre räckvidd, och vi lyckades uppmäta gott och väl över 60 meter innan anslutningen till telefonen brast. Även JBL Flip 4 får godkänt här, även om den tappade anslutningen efter lite mer än 50 meter.

JBL Flip 4 får däremot pluspoäng genom att erbjuda ljudingång för att spela upp musik från enheter som inte har trådlös anslutning, och lite bättre batteritid. Däremot är Flip 4 betydligt dyrare än sin mindre konkurrent, vilket förmodligen är nog för att fälla avgörandet för många lite mer prismedvetna konsumenter.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.