Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: The Legend of Zelda kommer till mobilen

Nintendos nästa mobilspel blir Animal Crossing, men efter det kan ett Zelda-spel stå näst på tur enligt en ny rapport.

#Nintendo har de senaste åren till slut börjat satsa på spel till andra plattformar än sina egna, nämligen den lukrativa mobilmarknaden. Företagets första mobilspel hette Miitomo, och i julas kom Super Mario Run med den omåttligt populäre rörmokaren i huvudrollen.

I februari kom action-rollspelet Fire Emblem Heroes, och Nintendo har sagt att de planerar ett stort antal mobiltitlar framöver, med mellan två och tre spel per år. Nästa lansering blir Animal Crossing, som skulle ha släppts i slutet av mars men som blivit försenat och lär dyka upp senare i år.

Enligt en ny rapport från Wall Street Journal kan dock spelet därefter bli en riktig storslam, då det enligt uppgift blir dags för The Legend of Zelda att göra debut på mobilen. Zelda-spelen är en av Nintendos mest ansedda serier, och inte minst har den senaste delen Breath of the Wild blivit en enorm succé på nya konsolen Nintendo Switch.

Det är dock inte första gången Zelda dyker upp på annan hårdvara än Nintendos egna. Under 1990-talet släpptes tre illa ansedda titlar till Philips spelkonsol CD-i. Dessa utvecklades dock inte av Nintendo, och brukar av förklarliga skäl inte uppmärksammas av Nintendo nuförtiden. Nintendo har också samarbetat med Capcom om ett flertal Zelda-titlar till de bärbara konsolerna Gameboy och Gameboy Advance. Dessa fick bättre mottagande och räknas som värdiga delar i den anrika serien.

Detaljer det nya mobilspelet är det än så länge ont om, men förhoppningsvis får vi ett välgjort och bra spel som lever upp till övriga delar i Zelda-serien. Förhoppningsvis blir det heller inte tal om köp inuti appen där spelaren måste köpa paket med valutan rupees för att komma vidare.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.