Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google gör fristående Daydream-headset

Google gör ett fristående Daydream-headset, och visar teknik som gör att mobilen kan navigera inuti en byggnad med en felmarginal på bara några centimeter.

Som väntat handlade en del av den inledande keynote-presentationen under #Google I/O 2017 om företagets satsning på virtuell och förstärkt verklighet. Förra året lanserades VR-plattformen #Daydream, en virtuell miljö integrerad i Android. Konceptet bygger på glasögon i vilken en kompatibel mobiltelefon placeras och agerar VR-skärm.

I år meddelade Google att de kommer lansera en helt fristående version av Daydream, som alltså inte kräver någon mobiltelefon. Tillsammans med Qualcomm ska en referensdesign utformas, och både Lenovo och HTC har åtagit sig att producera Daydream-headset. HTC är en av de riktiga storspelarna i VR-branschen med sitt headset Vive. De fristående Daydream-glasögonen kommer att släppas sent i år, men något närmare lanseringsdatum avslöjades inte.

Även vad gäller förstärkt verklighet hade Google en del nyheter att bjuda på. Företagets AR-plattform #Tango kommer att finnas integrerad i Daydream, vilket ska hjälpa VR-användaren att navigera i den vanliga världen.

Tekniken kallas Worldsense, och ska också kunna användas i mobiltelefoner för att enklare navigera inomhus i komplicerade miljöer. Google kallar detta VPS - Visual Positioning Service, vilket kan jämföras med GPS - Global Positioning Service. Enligt Google kan GPS hjälpa dig att hitta till ett varuhus, men #VPS kan hjälpa dig på insidan att hitta rätt produkt. Det hela fungerar genom att mobilen med hjälp av sin kamera identifierar ett stort antal visuella referenspunkter, och på så vis kan avgöra på vilken plats i en byggnad den befinner sig med en felmarginal på några centimeter.

Denna teknik kan använda för att hitta fram till precis rätt hylla i exempelvis ett varuhus, och det är lätt att föreställa sig en lång rad användningsfunktioner för tekniken.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.