Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Instagram kan påverka din mentala hälsa

En ny undersökning visar att sociala medier kan påverka din mentala hälsa negativt, och Instagram är den plattformen som påverkar flest.

Oftast visar folk upp det bästa av sig själva och sina liv på sociala medier. Vardagsstöket syns betydligt mer sällan i flödet än exempelvis härliga semesterbilder och vackra selfies. Men forskare har sedan tidigare sett indikationer på att sociala medier kan leda till bland annat ångest, depression, sömnbesvär och en destruktiv kroppsuppfattning av den egna kroppen hos barn och unga.

En ny rapport från engelska Royal Society for Public Health (RSPH) visar att av alla sociala medier löper du störst risk av att påverkas negativt av Instagram, som i dagsläget har ungefär 700 miljoner användare. Rapporten kombinerar tidigare resultat kring korrelationen mellan mental ohälsa och sociala medier och RSPH:s egen undersökning på närmare 1 500 ungdomar mellan 14 och 24 år.

RSPH har undersökt hur ungdomarna känner inför och reagerar på sociala medier som #Instagram, Facebook, Snapchat, Youtube och Twitter. De har undersökt både positiva och negativa konsekvenser av att använda sociala medier och kommit fram till att Instagram påverkar flest människor negativt. Det var endast Youtube som överlag hade en mer positiv än negativ effekt på människors mentala hälsa. Från minst till mest skadlig rankades de olika medierna på följande sätt: Twitter, Facebook, Snapchat och Instagram.

Instagram frambringar i störst utsträckning känslor som ångest och en negativ uppfattning kring den egna kroppen. En svarande i undersökningen skriver:

– Instagram får lätt flickor och kvinnor att känna att deras kroppar inte är bra nog, något som förstärks av att folk använder filter som förskönar dem.

Men sociala medier är inte bara av ondo. Hela 70 procent av de medverkande svarar att de fått emotionellt stöd från sociala medier när de haft de tufft och att sociala medier har varit ett sätt för dem att bevara kontakter.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.