Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vi sänder live under WWDC

Kolla på Apples keynote tillsammans med 99mac, och chatta med redaktionen om allt nytt som visas upp. Vår livesändning kör igång klockan 18:00, en timme innan Apples presentation.

Nu på måndag inleds Apples utvecklarkonferens #WWDC, och klockan 19:00 svensk tid är det dags för företagets traditionsenliga keynote. Här kommer Tim Cook och hans gäng avslöja nyheter och annat skojigt. I år ryktas det dessutom om ovanligt mycket nytt, både vad gäller mjukvara och hårdvara.

På 99mac kommer vi självklart att sitta som klistrade framför livesändningen, och precis som tidigare år rapportera och skriva om allt nytt som visas upp. I år vill vi dessutom testa något nytt, nämligen att själva sända live inför och under presentationen.

Fira WWDC med 99mac

För första gången på mycket länge är dessutom hela redaktionen samlad igen, så både Ida Blix, Jakob Nilsson, Amanda Reventlid och Andreas Eklöv kommer att vara med. Klockan 18:00 drar vi från vår studio igång livesändningen på vår egen Youtube-kanal. Här går vi självklart igenom våra förväntningar på vad Apple ska visa upp, och diskuterar företagets möjligheter och utmaningar under 2017. Via Youtube-chatten kan ni också delta i samtalet, och ställa frågor till oss i redaktionen.

Klockan 19:00 kör Apples keynote igång, och vi fortsätter att livesända själva under hela eventet. Ni som vill får gärna fortsätta hänga med oss, lämpligen i ett separat fönster eller rentav på en annan enhet som en Ipad. Det blir lite som att ha 99-redaktionen i ditt vardagsrum. Glöm inte popcornen!

Efter Apples keynote sammanfattar vi snabbt våra intryck, och springer bort till våra skrivbord för att skriva mer detaljerat om alla nyheter som Apple avslöjade från scenen. Därefter fortsätter givetvis samtalet i kommentarstrådarna i vårt forum.

Det är upplägget. Hoppas att så många som möjligt vill passa på att umgås virtuellt med oss innan och under denna stora Apple-händelse. Förväntan är i topp, och vi är riktigt nyfikna på att se vad Apple ska hitta på i år.

Hur ser din önskelista ut inför WWDC? Läs Jakobs här, och dela med dig av din egen!

Vi ses på måndag!

Kommentarer
135 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.