Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Siri-högtalare nu i produktion

Enligt nya uppgifter har Apples omtalade Siri-högtalare nu börjat produceras, men kommer inte att börja säljas förrän senare i år.

Under en längre tid har det gått rykten om att #Apple förbereder en hemma-enhet integrerad med företagets röstassistent Siri. En sådan produkt skulle direkt konkurrera med Amazon Echo och Google Home, men kanske också ha en tryckkänslig bildskärm.

Nu har Bloomberg publicerat en ny rapport om den mystiska produkten, skriven av den vanligtvis välunderrättade Mark Gurman. Det är dock ont om konkreta uppgifter gällande den nya Siri-högtalaren, trots att Gurmans källor uppger att den nu börjat tillverkas och kommer att visas upp under #WWDC på måndag. Säljstart blir dock först senare i år.

För själva produktionen av Siri-högtalaren står Apples partner Inventec i Taipei, som också tillverkar de trådlösa hörlurarna Airpods.

Fokus på ljudkvalitet

Intressant nog uppger Gurman att produkten inte kommer att få någon skärm, något som analytikern Ming-Chi Kuo tidigare hävdat. Istället ska Apple särskilja sig från Google och Amazon genom förstklassigt högtalarljud med "virtuellt surroundljud". Detta är i enlighet med Kuos tidigare rapport, som sade att produkten skulle utrustas med en subwoofer och sju stycken mindre högtalarelement.

Vidare uppger Gurman att produkten eventuellt får sensorer som kan läsa av rummets akustik, för att ytterligare förbättra ljudet. Om detta stämmer påminner det en del om Sonos-högtalarnas funktion Trueplay, där rummet analyseras med hjälp av en mobiltelefon.

I övrigt är det ont om konkreta detaljer gällande på vilket sätt Apples produkt ska skilja sig från konkurrenterna. Däremot verkar det allt mer troligt att vi kommer få se den nya produkten under WWDC nästa vecka.

Läs mer:

Siri för hemmet når protoypstadie
Rykte: Siri-högtalare visas på WWDC
Phil Schiller ger ledtrådar om Siri-enhet

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.