Apple publicerar gratis bok om Swift-programmering

Apple vill få fler att använda programmeringsspråket Swift, och erbjuder nu en gratis bok via Ibooks.

2014 lanserade #Apple sitt nya programmeringsspråk #Swift, som året därpå blev öppen källkod. Apple har också släppt appen Swift Playgrounds, som på ett roligt sätt ska lära unga programmeringens grunder.

Nu har Apple också publicerat en e-bok via sin egen bokhandel Ibooks som lär ut färdigheterna för att skapa en app med Swift. Boken är gratis, och går igenom både utvecklingsverktygen för IOS och grundläggande principer för programmering med Swift som utgångspunkt. Allt som allt är det drygt 900 sidor av praktiska exempel och undervisning, bra för alla som är sugna på att börja programmera.

Lyssna också på avsnitt 75 av 99-podden, där Ida och Jakob gästas av IOS-utvecklaren Jack Nutting för att prata om det då nya språket Swift.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.