Apple publicerar gratis bok om Swift-programmering

Apple vill få fler att använda programmeringsspråket Swift, och erbjuder nu en gratis bok via Ibooks.

2014 lanserade #Apple sitt nya programmeringsspråk #Swift, som året därpå blev öppen källkod. Apple har också släppt appen Swift Playgrounds, som på ett roligt sätt ska lära unga programmeringens grunder.

Nu har Apple också publicerat en e-bok via sin egen bokhandel Ibooks som lär ut färdigheterna för att skapa en app med Swift. Boken är gratis, och går igenom både utvecklingsverktygen för IOS och grundläggande principer för programmering med Swift som utgångspunkt. Allt som allt är det drygt 900 sidor av praktiska exempel och undervisning, bra för alla som är sugna på att börja programmera.

Lyssna också på avsnitt 75 av 99-podden, där Ida och Jakob gästas av IOS-utvecklaren Jack Nutting för att prata om det då nya språket Swift.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.