Apple publicerar gratis bok om Swift-programmering

Apple vill få fler att använda programmeringsspråket Swift, och erbjuder nu en gratis bok via Ibooks.

2014 lanserade #Apple sitt nya programmeringsspråk #Swift, som året därpå blev öppen källkod. Apple har också släppt appen Swift Playgrounds, som på ett roligt sätt ska lära unga programmeringens grunder.

Nu har Apple också publicerat en e-bok via sin egen bokhandel Ibooks som lär ut färdigheterna för att skapa en app med Swift. Boken är gratis, och går igenom både utvecklingsverktygen för IOS och grundläggande principer för programmering med Swift som utgångspunkt. Allt som allt är det drygt 900 sidor av praktiska exempel och undervisning, bra för alla som är sugna på att börja programmera.

Lyssna också på avsnitt 75 av 99-podden, där Ida och Jakob gästas av IOS-utvecklaren Jack Nutting för att prata om det då nya språket Swift.

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.