Apple publicerar gratis bok om Swift-programmering

Apple vill få fler att använda programmeringsspråket Swift, och erbjuder nu en gratis bok via Ibooks.

2014 lanserade #Apple sitt nya programmeringsspråk #Swift, som året därpå blev öppen källkod. Apple har också släppt appen Swift Playgrounds, som på ett roligt sätt ska lära unga programmeringens grunder.

Nu har Apple också publicerat en e-bok via sin egen bokhandel Ibooks som lär ut färdigheterna för att skapa en app med Swift. Boken är gratis, och går igenom både utvecklingsverktygen för IOS och grundläggande principer för programmering med Swift som utgångspunkt. Allt som allt är det drygt 900 sidor av praktiska exempel och undervisning, bra för alla som är sugna på att börja programmera.

Lyssna också på avsnitt 75 av 99-podden, där Ida och Jakob gästas av IOS-utvecklaren Jack Nutting för att prata om det då nya språket Swift.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.