Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Smartare kalkylark i Google Drive

Google lanserar nya smarta funktioner i Kalkylark som ska hjälpa dig få fram och förstå relevant data snabbare.

Kalkylark i #Google Drive får en ny funktion som heter Explore, skriver Google på sin nyhetsblogg. Funktionen ska göra det möjligt för dig att analysera insamlad data snabbt. Skriv en vanlig fråga, du behöver inte använda formler, och Explore kommer presentera det du efterfrågat. Exempelvis kan du fråga ”hur ser söndagens försäljning ut?” och Explore kommer presentera resultatet för dig.

På likande sätt ska Explore även kunna hjälpa dig att snabbt visualisera vad du efterfrågar. Istället för att du ska lägga ner tid på att skapa ett diagram kan du helt enkelt be Explore skapa ett åt dig.

Fler uppdateringar i #Kalkylark är att du kan andra förinställda kortkommandon i din webbläsare så du får samma kortkommandon som du exempelvis använder i Excel. Tjänsten får även fler valmöjligheter när det gäller utskrifter, bland annat kan du justera marginaler och välja önskad skalning.

Du kan skapa och redigera diagram i en sidopanel där du kan välja egna färger och välja bland ett bredare utbud av olika diagram, exempelvis 3D-diagram. Det har även tillkommit nya funktioner som ska göra det lättare att få fram resultat genom sortering. Sidopanelen för diagram kommer även till IOS-versionen.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.