Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Libratone får stöd för Airplay 2

Det danska företaget Libratone får i en kommande mjukvaruuppdatering stöd för Airplay 2 i sina hemmahögtalare Zipp.

Under sin keynote under utvecklarkonferensen WWDC presenterade Apple det nya protokollet #Airplay 2 som kommer till #IOS 11. Airplay 2 gör det möjligt för dig att kontrollera och spela upp musik i dina högtalare via din Iphone eller Ipad, och ger även stöd för uppspelning i flera rum samtidigt.

Det danska ljud- och designföretaget #Libratone är en av de som är först ut med att ge stöd för Airplay 2. I samband med lanseringen av Airplay 2 kommer Libratone släppa en gratis mjukvaruuppdatering till sin kollektion av hemmahögtalare Zipp. Libratones marknadschef Simon Peschcke-Køedt säger i ett pressmeddelande:

”AirPlay 2 innebär ytterligare ett steg i att frigöra musiken för fler människor genom att enkelt kunna kontrollera högtalare från sina Apple-produkter. Över 500 miljoner konsumenter med iOS-enheter över hela världen kommer kunna styra musiken i hela hemmet, från sin iPhone eller iPad. Vi tror och hoppas att lanseringen av iOS11 och AirPlay 2 kommer öka konsumenters intresse för potentialen i att ansluta flera högtalare i hemmet samt fullt ut uppleva just den flexibilitet och frihet i musikupplevelsen som vi ständigt eftersträvar att möjliggöra för våra kunder.”

Uppdateringen betyder att både gamla och nya Zipp-användare kommer kunna kontrollera musiken i flera rum samtidigt med hjälp av Siri, kontrollpanelen, eller via Hem-appen på sin Iphone eller Ipad. Flera olika användare kommer även kunna kontrollera och påverka samma spellista från olika enheter via en delad spela-härnäst-funktion.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.