Libratone får stöd för Airplay 2

Det danska företaget Libratone får i en kommande mjukvaruuppdatering stöd för Airplay 2 i sina hemmahögtalare Zipp.

Under sin keynote under utvecklarkonferensen WWDC presenterade Apple det nya protokollet #Airplay 2 som kommer till #IOS 11. Airplay 2 gör det möjligt för dig att kontrollera och spela upp musik i dina högtalare via din Iphone eller Ipad, och ger även stöd för uppspelning i flera rum samtidigt.

Det danska ljud- och designföretaget #Libratone är en av de som är först ut med att ge stöd för Airplay 2. I samband med lanseringen av Airplay 2 kommer Libratone släppa en gratis mjukvaruuppdatering till sin kollektion av hemmahögtalare Zipp. Libratones marknadschef Simon Peschcke-Køedt säger i ett pressmeddelande:

”AirPlay 2 innebär ytterligare ett steg i att frigöra musiken för fler människor genom att enkelt kunna kontrollera högtalare från sina Apple-produkter. Över 500 miljoner konsumenter med iOS-enheter över hela världen kommer kunna styra musiken i hela hemmet, från sin iPhone eller iPad. Vi tror och hoppas att lanseringen av iOS11 och AirPlay 2 kommer öka konsumenters intresse för potentialen i att ansluta flera högtalare i hemmet samt fullt ut uppleva just den flexibilitet och frihet i musikupplevelsen som vi ständigt eftersträvar att möjliggöra för våra kunder.”

Uppdateringen betyder att både gamla och nya Zipp-användare kommer kunna kontrollera musiken i flera rum samtidigt med hjälp av Siri, kontrollpanelen, eller via Hem-appen på sin Iphone eller Ipad. Flera olika användare kommer även kunna kontrollera och påverka samma spellista från olika enheter via en delad spela-härnäst-funktion.