Ihere hjälper dig hitta dina nycklar

Amanda testar den smarta nyckelhittaren Ihere som hjälper dig att hålla koll på dina saker, ta foton eller komma ihåg var du parkerade bilen.

Det bästa som hänt min tankspridda hjärna på senare år är min Apple Watch. Otaliga gånger tappar jag bort det mesta men kanske främst min mobil. När jag bodde hemma ringde jag till min mobil från hemtelefonen nästan dagligen men när jag flyttade hemifrån och tyckte att det var larvigt att skaffa ett hemnummer bara för att kunna ringa min mobil blev det kaos. Jag vet inte hur många gånger jag panikartat lyft på alla soffkuddar och röjt runt i min lägenhet för att hitta telefonen. Nu för tiden pingar jag bara telefonen från klockan, hur smidigt som helst! Många gånger har jag dock varit lika frustrerad över att inte hitta mina nycklar eller bilnycklar och önskat att jag kunde göra samma sak med nycklarna.

Nu hoppas jag att Ihere 3.0 som vi har fått in på kontoret ska råda bot på mitt eviga nyckelletarproblem. Ihere är en Bluetooth-nyckelhittare som laddas med micro-USB. Den tillhörande appen kan laddas ner till både IOS och Android och appen har även stöd för Apple Watch. Utöver att kunna hjälpa mig att hitta nycklar kan jag även använda Ihere för att hitta min telefon. Om jag trycker på den lilla knappen i mitten börjar min telefon ringa. Även om det är trevligt att funktionen funkar åt båda hållen är det ibland lite väl lätt att komma åt knappen.

Ringsignalen går igång på mobilen oavsett om jag har ljudlöst och stör-ej-läge eller inte. Jag har ofta min nyckelknippa liggandes i min tygpåse med diverse andra saker eller i fickan tillsammans med plånboken. Detta hanterar Ihere sisådär då det flertalet gånger hänt att min mobil plötsligt börjar tjuta. Det enda sättet att stänga av ringsignalen är att hiva upp nycklarna och trycka på knappen, vilket känns väldigt omständligt.

Till utseendet är Ihere en nätt vit triangel med en knapp i mitten. På min relativt stora nyckelknippa smälter nyckelhittaren in rätt bra men den är på gränsen till lite stor och klumpig enligt min mening. På tringelns undersida finns det en micro-USB-kontakt som enheten laddas med hjälp utav. Enligt Nonda som ger ut produkten ska batteriet hålla i upp till 40 dagar. Jag har inte kunnat testa den i 40 dagar för att se om det stämmer men under de dagarna jag testat Ihere har batteriet gått ner med en procent.

På det stora hela hörs den bra och det är betydligt lättare att hitta mina nycklar med Ihere så länge jag inte råkar pula ner nyckelknippan i soffan eller råkar lägga en stor klädhög över den. Appen till Apple Watch är verkligen smidig och för det mesta funkar den väldigt bra. Jag blir dock lite stressad över att något i min väska ska komma åt knappen under exempelvis biobesöket.

Det finns även några andra funktioner än att hitta föremål. Den lilla enheten kan också användas som en fjärrutlösare för mobilkameran. För att detta ska fungera måste du använda kameran i appen. Den har långt ifrån lika många lägen och funktioner som Apples egna kameraapp har men det är ingen större skillnad på fotokvaliteten.

Det går även att använda appen och enheten för att göra ljudinspelningar, lokalisera bilen och ringa. Personligen tycker jag att alla funktioner som inte berör själva hitta-funktionen är lite överflödiga även om fjärrutlösaren vid vissa tillfällen känns välkommen.

Mitt liv blir lättare med Ihere, det medger jag men jag skulle vilja kunna stänga av funktionen som gör att min mobil börjar låta varje gång jag kommer åt knappen och jag skulle vilja att den hördes tydligt även när nycklarna hamnat längst ner i soffan. Appen funkar bra och det är väldigt smidigt att kunna hitta mina nycklar med Apple Watch. Ihere kostar runt 250 kronor och om du är disträ kan detta vara värt att investera i, speciellt om du även har en Apple Watch. Jag tycker Ihere är lättanvänd och på det stora hela en väldigt prisvärd produkt men med några fler saker att önska för att jag skulle vara helt nöjd.

Kommentarer
12 svar

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!