Ihere hjälper dig hitta dina nycklar

Amanda testar den smarta nyckelhittaren Ihere som hjälper dig att hålla koll på dina saker, ta foton eller komma ihåg var du parkerade bilen.

Det bästa som hänt min tankspridda hjärna på senare år är min Apple Watch. Otaliga gånger tappar jag bort det mesta men kanske främst min mobil. När jag bodde hemma ringde jag till min mobil från hemtelefonen nästan dagligen men när jag flyttade hemifrån och tyckte att det var larvigt att skaffa ett hemnummer bara för att kunna ringa min mobil blev det kaos. Jag vet inte hur många gånger jag panikartat lyft på alla soffkuddar och röjt runt i min lägenhet för att hitta telefonen. Nu för tiden pingar jag bara telefonen från klockan, hur smidigt som helst! Många gånger har jag dock varit lika frustrerad över att inte hitta mina nycklar eller bilnycklar och önskat att jag kunde göra samma sak med nycklarna.

Nu hoppas jag att Ihere 3.0 som vi har fått in på kontoret ska råda bot på mitt eviga nyckelletarproblem. Ihere är en Bluetooth-nyckelhittare som laddas med micro-USB. Den tillhörande appen kan laddas ner till både IOS och Android och appen har även stöd för Apple Watch. Utöver att kunna hjälpa mig att hitta nycklar kan jag även använda Ihere för att hitta min telefon. Om jag trycker på den lilla knappen i mitten börjar min telefon ringa. Även om det är trevligt att funktionen funkar åt båda hållen är det ibland lite väl lätt att komma åt knappen.

Ringsignalen går igång på mobilen oavsett om jag har ljudlöst och stör-ej-läge eller inte. Jag har ofta min nyckelknippa liggandes i min tygpåse med diverse andra saker eller i fickan tillsammans med plånboken. Detta hanterar Ihere sisådär då det flertalet gånger hänt att min mobil plötsligt börjar tjuta. Det enda sättet att stänga av ringsignalen är att hiva upp nycklarna och trycka på knappen, vilket känns väldigt omständligt.

Till utseendet är Ihere en nätt vit triangel med en knapp i mitten. På min relativt stora nyckelknippa smälter nyckelhittaren in rätt bra men den är på gränsen till lite stor och klumpig enligt min mening. På tringelns undersida finns det en micro-USB-kontakt som enheten laddas med hjälp utav. Enligt Nonda som ger ut produkten ska batteriet hålla i upp till 40 dagar. Jag har inte kunnat testa den i 40 dagar för att se om det stämmer men under de dagarna jag testat Ihere har batteriet gått ner med en procent.

På det stora hela hörs den bra och det är betydligt lättare att hitta mina nycklar med Ihere så länge jag inte råkar pula ner nyckelknippan i soffan eller råkar lägga en stor klädhög över den. Appen till Apple Watch är verkligen smidig och för det mesta funkar den väldigt bra. Jag blir dock lite stressad över att något i min väska ska komma åt knappen under exempelvis biobesöket.

Det finns även några andra funktioner än att hitta föremål. Den lilla enheten kan också användas som en fjärrutlösare för mobilkameran. För att detta ska fungera måste du använda kameran i appen. Den har långt ifrån lika många lägen och funktioner som Apples egna kameraapp har men det är ingen större skillnad på fotokvaliteten.

Det går även att använda appen och enheten för att göra ljudinspelningar, lokalisera bilen och ringa. Personligen tycker jag att alla funktioner som inte berör själva hitta-funktionen är lite överflödiga även om fjärrutlösaren vid vissa tillfällen känns välkommen.

Mitt liv blir lättare med Ihere, det medger jag men jag skulle vilja kunna stänga av funktionen som gör att min mobil börjar låta varje gång jag kommer åt knappen och jag skulle vilja att den hördes tydligt även när nycklarna hamnat längst ner i soffan. Appen funkar bra och det är väldigt smidigt att kunna hitta mina nycklar med Apple Watch. Ihere kostar runt 250 kronor och om du är disträ kan detta vara värt att investera i, speciellt om du även har en Apple Watch. Jag tycker Ihere är lättanvänd och på det stora hela en väldigt prisvärd produkt men med några fler saker att önska för att jag skulle vara helt nöjd.

Kommentarer
12 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.