Tim Cook pratar om Homepod

I en intervju pratar Tim Cook om den nya högtalaren Homepod och vikten av att inte stressa fram produkter.

Inför Worldwide Developer Conference ryktades det att Apple skulle släppa en Siri-enhet som skulle utmana Google Home och Amazon Echo. Mycket riktigt presenterade Apple produkten #Homepod som är en högtalare med Siri. Det är dock inte i första hand en smart assistent utan en riktigt bra högtalare med fokus på en bra musikupplevelse.

Tim Cook har intervjuats av Bloomberg Technology om den nya högtalaren och vad den betyder för #Apple. Tim Cook säger i intervjun att Apple arbetat flera år med att ta fram Homepod och att deras mål aldrig har varit att vara först ut med en produkt utan att istället kunna erbjuda den bästa produkten på marknaden. Först och främst är Homepod en gedigen högtalare som hyllar Apples kärlek till musik och som spelar på arvet från Ipod och Itunes.

– Jag tror att folk kommer bli chockade av ljudkvaliteten när de testar Homepod. Självklart gör den massa andra saker med, och visst, de är också viktiga men vi har verkligen eftersträvat att kunna erbjuda en fantastisk ljudupplevelse i första hand.

Cook lovar i intervjun att Apple kommer fortsätta att utveckla Homepod. Vidare pratar även Cook i intervjun om IOS 11 och vikten av förstärkt verklighet.

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Ett speciellt indiskt tecken fick appar på IOS-enheter att krascha vilket gjorde livet surt för folk med trollande kompisar. Nu har Apple löst den irriterande buggen med nyligen släppta IOS 11.2.6.

Vi vill tipsa om Lametric Time, en smart liten kontrollpanel med snygg pixelgrafik som funkar både på jobbet och hemma.

Ytterligare en instruktionsfilm för Homepod når Youtube, denna gången med fokus på att få ut det mesta av sin smarta högtalare.

Apples nya högeffektiva bildformat sparar dig utrymme, men är inte kompatibelt med allt och att konvertera stora mängder bilder tar tid. Denna snabbguide gör processen snabb och enkel.