Tim Cook pratar om Homepod

I en intervju pratar Tim Cook om den nya högtalaren Homepod och vikten av att inte stressa fram produkter.

Inför Worldwide Developer Conference ryktades det att Apple skulle släppa en Siri-enhet som skulle utmana Google Home och Amazon Echo. Mycket riktigt presenterade Apple produkten #Homepod som är en högtalare med Siri. Det är dock inte i första hand en smart assistent utan en riktigt bra högtalare med fokus på en bra musikupplevelse.

Tim Cook har intervjuats av Bloomberg Technology om den nya högtalaren och vad den betyder för #Apple. Tim Cook säger i intervjun att Apple arbetat flera år med att ta fram Homepod och att deras mål aldrig har varit att vara först ut med en produkt utan att istället kunna erbjuda den bästa produkten på marknaden. Först och främst är Homepod en gedigen högtalare som hyllar Apples kärlek till musik och som spelar på arvet från Ipod och Itunes.

– Jag tror att folk kommer bli chockade av ljudkvaliteten när de testar Homepod. Självklart gör den massa andra saker med, och visst, de är också viktiga men vi har verkligen eftersträvat att kunna erbjuda en fantastisk ljudupplevelse i första hand.

Cook lovar i intervjun att Apple kommer fortsätta att utveckla Homepod. Vidare pratar även Cook i intervjun om IOS 11 och vikten av förstärkt verklighet.

Sonos senaste TV-högtalare Beam finns nu tillgänglig för köp, med Airplay 2 i bagaget.

Ibland är det praktiskt att kunna spela in vad som händer på mobilskärmen, och det är faktiskt väldigt enkelt. Så här går du till väga.

Microsoft hoppas få fart på mobilversionen av webbläsaren Edge, bland annat genom en funktion som kan söka efter produkter i bilder.

Marknaden för begagnade mobiltelefoner växer ordentligt, och allt fler låter sina mobiler gå i arv. Men det finns fällor att se upp för!

Adobe arbetar på en Ipad-version av sitt bildverktyg Photoshop, som till skillnad från tidigare IOS-appar ska vara det riktiga Photoshop. Nästa år är det dags för lansering enligt de senaste ryktena.

Apple lägger ned sin tjänst för att beställa trycksaker. Efter 30 september är det slut på fotoböcker, kalendrar och kort direkt från Bilder.