Tim Cook pratar om Homepod

I en intervju pratar Tim Cook om den nya högtalaren Homepod och vikten av att inte stressa fram produkter.

Inför Worldwide Developer Conference ryktades det att Apple skulle släppa en Siri-enhet som skulle utmana Google Home och Amazon Echo. Mycket riktigt presenterade Apple produkten #Homepod som är en högtalare med Siri. Det är dock inte i första hand en smart assistent utan en riktigt bra högtalare med fokus på en bra musikupplevelse.

Tim Cook har intervjuats av Bloomberg Technology om den nya högtalaren och vad den betyder för #Apple. Tim Cook säger i intervjun att Apple arbetat flera år med att ta fram Homepod och att deras mål aldrig har varit att vara först ut med en produkt utan att istället kunna erbjuda den bästa produkten på marknaden. Först och främst är Homepod en gedigen högtalare som hyllar Apples kärlek till musik och som spelar på arvet från Ipod och Itunes.

– Jag tror att folk kommer bli chockade av ljudkvaliteten när de testar Homepod. Självklart gör den massa andra saker med, och visst, de är också viktiga men vi har verkligen eftersträvat att kunna erbjuda en fantastisk ljudupplevelse i första hand.

Cook lovar i intervjun att Apple kommer fortsätta att utveckla Homepod. Vidare pratar även Cook i intervjun om IOS 11 och vikten av förstärkt verklighet.