Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple fräschar upp Podcaster

Apple uppdaterar Podcaster med nya flikar, uppfräschad design, nya sätt att sortera avsnitt och ett analysverktyg för poddskapare.

Apples stora utvecklarkonferens WWDC gick fram som en ångvält hela förra veckan med såväl presentationer som ingående seminarium och sessioner för utvecklare. I fredags höll Apple ett seminarium kring nyheterna i Podcaster-appen, rapporterar 9to5mac. Precis som App Store får Podcatser en uppfräschad design med de nya flikarna Listen Now, Library, Browse och Search. Listen now-fliken ersätter den gamla fliken ospelat. Under denna flik kan du bland annat lyssna klart på avsnitt eller lätt hitta nästa avsnitt. I Library-fliken går det att hitta alla poddar du följer, sparade och nedladdade avsnitt och nyligen tillagda avsnitt.

Browse-fliken påminner mycket om fliken med samma namn i Apple Music och där hittar du topplistor, nyheter, kategorier, med mera. I IOS 10 sorteras avsnitten så att det senaste avsnittet alltid är överst. IOS 11 kommer vara mer flexibelt då det går att ställa in olika sätt att sortera avsnitt. De som producerar poddar kan skapa säsonger och välja i vilken ordning avsnitten ska presenteras. Avsnittets nummer och säsong kommer inte längre visas i avsnittets titel, istället vill Apple att poddskaparna ska föra in detta som metadata.

Det finns två olika kategorier när det kommer till sortering av avsnitt, episodiska eller följetong. Episodiska poddar sorteras från nyaste till äldst och är till för poddar med fristående avsnitt. Som ny prenumerant hoppar du in i podden och får notiser om nya avsnitt. Poddar som är följetonger sorteras från första till senaste avsnittet. Det finns även tre olika typer av innehåll, hela avsnitt, bonusmaterial och trailer.

Apple introducerar även ett analysverktyg som ska göra det lättare för de som gör poddarna att lära känna sina lyssnare och deras användarmönster.

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.