Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Teknikjättar går ihop för att köpa Toshibas minnestillverkning

Kampen om att köpa Toshibas minnestillverkning pågår, och Foxconn bildar ett konsortium tillsammans med bland annat Apple för att bli den vinnande budgivaren.

I april skrev vi om att Foxconn lagt bud på Toshibas tillverkning av minneschip. Tidigare uppgifter pekade även ut #Apple som en spekulant att köpa tillverkningen.

Nu uppger Reuters att både Apple och Dell slagit sina påsar ihop med Foxconn för att tillsammans lägga beslag på Toshibas tillverkning. Enligt Foxconns grundare Terry Gou är dessutom minnestillverkaren Kingston med i gruppen som budar, och Amazon är nära att gå med. Foxconn för också diskussioner med Google, Microsoft och Cisco om att delta i budgivningen.

Japanska #Toshiba står för världens näst största tillverning av flashbaserade lagringsminnen, men letar desperat efter en köpare. Att #Foxconn är kinesiskt anses dock vara en nackdel, och den japanska regeringen har sagt att de kommer blockera en affär som riskerar att flytta nyckelteknologi kring minnestillverkning ut ur landet. Att samarbeta med jättar som Apple och Dell kring budgivningen kan därmed vara ett sätt att göra affären mindre nationellt laddad.

Enligt Terry Gou innehåller konsortiets bud inget kinesiskt kapital, och Foxconn kommer inte att kontrollera mer än 40 procent av Toshiba-divisionen. Dessutom uppger han att även japanska telekom-jätten Softbank Group är med i Foxconns budgivningsgrupp. Varken Apple eller någon annan i gruppen har dock velat kommentera samarbetet.

Konkurrerande budgivare uppges vara bland annat Western Digital, som företräder ett eget konsortium backat av japanska regeringen. Även amerikanska tillverkaren Broadcom uppges ha lagt ett separat bud.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.