Tim Cook bekräftar Apples bilprojekt

I en intervju bekräftar Tim Cook att Apple jobbar på ett självstyrande bilsystem, men vill inte säga vad det kommer innebära för konsumenter.

Apple har under en längre tid ryktats jobba på bilprojektet Titan. Till en början såg det ut som att Apple skulle göra en egen självkörande bil. I höstas rapporterade vi om att projektet skalades ner rejält och att Apple istället skulle fokusera på att utveckla ett självstyrande bilsystem.

I en intervju med Bloomberg säger Tim Cook nu att fokus för projektet är att utveckla ett självstyrande bilsystem. Han menar att det är en kärnteknik som Apple betraktar som väldigt viktig. Vidare säger han:

– Vi ser det på ett sätt som modern till alla våra AI-projekt. Det är troligtvis ett av de svåraste projekten kring artificiell intelligens man kan hålla på med.

Det här är första gången som Tim Cook gör ett offentligt uttalande angående Apples planer för självkörande bilar. Cook betonar också den stora förändringen och utvecklingen inom bilindustrin, där självkörande bilar, elbilar och nya typer av taxitjänster utvecklas alla sida vid sida.

I intervjun vill Cook inte riktigt svara på om Apple kommer göra sin egen självkörande bil och menar att vi får se var de hamnar i slutändan, och att det är osäkert exakt vad projektet kommer föra med sig när det gäller färdiga produkter.

Läs mer:
Rykte: Apple lägger bilplaner på is
Apple bekräftar arbete på "framtidens transportmedel"
Apple uppges starta om sitt bilprojekt
Apple döper byggnader kopplade till projekt Titan