Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Styrelseledamot på Uber lämnar företaget efter sexistisk kommentar

Styrelseledamoten David Bonderman avgår från Ubers styrelse efter att han fällt en sexistisk kommentar under ett möte om sexuella trakasserier på Uber.

Tidigare i våras publicerade Susan J. Fowler ett blogginlägg om hennes tid som anställd på #Uber. Hennes berättelse präglades av flera exempel på ett sexistiskt arbetsklimat inom företaget. Uber har sedan dess jobbat hårt på att förändra arbetsklimatet. Som en del av detta har företaget rekryterat före detta Apple Music-anställda Bozoma Saint Jones och tagit hjälp av externa rådgivare.

I tisdags höll Uber ett stort möte kring hur företaget ska arbeta med att få bort sexuella trakasserier och skapa ett mer välkomnande företagsklimat. Den 74-åriga styrelsemedlemmen David Bonderman fällde då ett opassande skämt om kvinnor i bolagsstyrelser och har efter incidenten valt att avgå från styrelsen, rapporterar The Washington Post.

Under mötet pratade styrelsemedlemmen Arianna Huffington om fördelarna med att ha kvinnor i styrelsen och att det är mer troligt att en kvinna får en plats runt bordet om det redan finns en annan kvinna i styrelsen. Bonderman ska då ha sagt att det endast betyder att det antagligen kommer bli betydligt mer snack.

På tisdagskvällen skickade Bonderman ett mail till Ubers anställda där han ursäktade sitt beteende. Han ska även ha bett Huffington om ursäkt personligen. I samband med sig avgång skriver Bonderman i uttalande:

– Uber befinner sig just nu i ett stort förändringsarbete som är ett försök att rätta till tidigare misstag. Detta arbetet är extremt viktigt för företagets framtid och jag vill inte att min kommentar ska stå i vägen för denna utveckling.

Läs mer:
Uber anklagas för sexistisk arbetsmiljö
Bozoma Saint John lämnar Apple för Uber
Krönika: Teknikens rum behöver plats för fler

Skriven av Amanda Reventlid

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.