Apple anlitar tv-chefer från Sony

Jamie Erlicht och Zack Van Amburg ligger bakom tv-succéer som Breaking Bad och The Crown, och nu lämnar de Sony för att jobba med Apples tv-satsning.

#Apple har redan börjat doppa tårna i tv-vattnet med produktioner som Planet of the Apps och Carpool Karaoke, som båda lanseras som en del av Apple Music.

Det har dock ryktats om att Apple har betydligt mer ambitiösa planer än så när det gäller tv-produktioner, och ett bevis på detta kommer nu i form av ett pressmeddelande. Apple uppger att tv-cheferna Jamie Erlicht och Zack Van Amburg lämnar Sony för att börja jobba på Apple för att leda företagets tv-satsning. Erlicht och Van Amburg kommer att rapportera direkt till Itunes-chefen Eddy Cue. Cue säger om rekryteringen:

– Jamie och Zack är två av de mest begåvade tv-cheferna i världen och har varit instrumentala för att göra detta till en guldålder för televisionen. Vi har spännande planer på gång för våra kunder, och kan inte vänta på att de ska ta med sin expertis till Apple – det är så mycket som ska komma.

Jamie Erlicht och Zack Van Amburg har jobbat som chefer på Sony Pictures Television sedan 2005, där de lett produktionen av program för bland annat Amazon, Hulu och Netflix. På deras meritlista kan nämnas uppmärksammade tv-serier som Breaking Bad, Bloodline, The Crown och The Shield.

Gör Apple rätt som satsar på mer tv-material?

Skriven av Jakob Nilsson

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.