Apple anlitar tv-chefer från Sony

Jamie Erlicht och Zack Van Amburg ligger bakom tv-succéer som Breaking Bad och The Crown, och nu lämnar de Sony för att jobba med Apples tv-satsning.

#Apple har redan börjat doppa tårna i tv-vattnet med produktioner som Planet of the Apps och Carpool Karaoke, som båda lanseras som en del av Apple Music.

Det har dock ryktats om att Apple har betydligt mer ambitiösa planer än så när det gäller tv-produktioner, och ett bevis på detta kommer nu i form av ett pressmeddelande. Apple uppger att tv-cheferna Jamie Erlicht och Zack Van Amburg lämnar Sony för att börja jobba på Apple för att leda företagets tv-satsning. Erlicht och Van Amburg kommer att rapportera direkt till Itunes-chefen Eddy Cue. Cue säger om rekryteringen:

– Jamie och Zack är två av de mest begåvade tv-cheferna i världen och har varit instrumentala för att göra detta till en guldålder för televisionen. Vi har spännande planer på gång för våra kunder, och kan inte vänta på att de ska ta med sin expertis till Apple – det är så mycket som ska komma.

Jamie Erlicht och Zack Van Amburg har jobbat som chefer på Sony Pictures Television sedan 2005, där de lett produktionen av program för bland annat Amazon, Hulu och Netflix. På deras meritlista kan nämnas uppmärksammade tv-serier som Breaking Bad, Bloodline, The Crown och The Shield.

Gör Apple rätt som satsar på mer tv-material?

Skriven av Jakob Nilsson

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?