Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Youtube tuffare mot extremistiskt innehåll

Youtube ska bli bättre på att ta bort extremistiskt innehåll genom att ge mer resurser till experter, utveckla bättre system för att upptäcka innehållet snabbt och att samarbeta mer med antiextremistiska samhällsorganisationer.

Google lägger nu mer resurser på att se till att extremistiskt material på Youtube upptäcks och plockas ner snabbare. På sin nyhetsblogg skriver Google:

– Det ska inte finnas utrymme för innehåll publicerat av terrorister på vår plattform. Trots att vi och andra har jobbat med att identifiera och ta bort innehåll som strider mot vår policy under flera år är den obekväma sanningen den att vi, som en industri måste erkänna att det finns mycket kvar att göra, och att detta måste ske nu.

#Google har tusentals personer som jobbar med att upptäcka oönskat innehåll på #Youtube och de har utvecklat teknik som gör det omöjligt för terroristgrupper att ladda upp borttaget innehåll på nytt. De har även tagit fram system som gör det enklare att hitta det oönskade innehållet. Google har även inlett samarbeten med expertgrupper såsom antiterrororganisationer och teknikföretag för att bli bättre på att upptäcka innehållet snabbt.

Mer resurser och bättre system

Nu tar Google nya krafttag för att bekämpa terroristerna online. För det första ska Google lägga mer resurser på att utveckla ett ännu bättre system för att upptäcka terrorinnehåll.

Alla användare kan rapportera och flagga innehåll de tycker är problematiskt. Dessa anmälningar kan dock variera otroligt och många gånger vara felaktiga. Google har ett program för betrodda personer som kan flagga innehåll. Dessa rapporteringar brukar till 90 procent vara korrekta anmälningar och för att bekämpa terrororganisationer på Youtube ska Google utöka betrodda rapportörer med 50 nya experter. Google ska även stärka samarbetet med antiterrororganisationer.

En annan nyhet är att Youtube kommer vara hårdare när det gäller videor som ligger i gränslandet mellan tillåtet och otillåtet innehåll. Dessa videor kommer att märkas med en varning och de kommer inte rekommenderas eller bli omnämnda. Användare kommer inte heller kunna kommentera innehållet. Eftersom dessa videor får mindre uppmärksamhet kommer de också vara svårare att hitta.

I ett samarbete med Jigsaw ska Youtube implementera en metod för att rikta blivande terrorister mot antiterrorism. På samma sätt som Google använder riktad reklam ska personer som misstänks fundera på att gå med i en terrororganisation bli rekommenderad innehåll från antiterrororganisationer. När detta har testats tidigare har det fått väldigt lyckade resultat med en hög andel som klickat sig vidare för att se på innehållet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.