Ubers vd kliver ned

Ubers grundare Travis Kalanick avgår som vd för den kontroversiella taxitjänsten, efter påtryckningar från aktieägarna.

Turerna kring den appbaserade taxitjänsten #Uber har varit många, och bara under det senaste året har företaget bland annat anklagats av Google för stöld av företagshemligheter, nästan blivit utsparkade från Apples appbutik efter att ha försökt kringgå reglerna samt anklagats för sexistisk arbetsmiljö av en tidigare anställd.

Nyligen skrev vi om att styrelseledamoten David Bonderman lämnat företagets styrelse efter sexistiska kommentarer, och nu rapporterar New York Times att Ubers grundare Travis Kalanick kliver ner från rollen som vd. Kalanick har enligt tidningens källor blivit hårt pressat av Ubers aktieägare att ställa sin plats till förfogande.

Fem av Ubers största investerare ska ha krävt Kalanicks omedelbara avgång i ett brev under tisdagen. Travis Kalanick ska ha diskuterat med åtminstone en av Ubers styrelsemedlemmar innan beslutet. Han kommer att sitta kvar i företagets styrelse, men vem som nu tar över ledarmössan är i dagsläget oklart.

Läs mer om Uber:

Styrelseledamot på Uber lämnar företaget
Uber blev nästan utsparkad från App Store
Uber anklagas för sexistisk arbetsmiljö

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.