Ubers vd kliver ned

Ubers grundare Travis Kalanick avgår som vd för den kontroversiella taxitjänsten, efter påtryckningar från aktieägarna.

Turerna kring den appbaserade taxitjänsten #Uber har varit många, och bara under det senaste året har företaget bland annat anklagats av Google för stöld av företagshemligheter, nästan blivit utsparkade från Apples appbutik efter att ha försökt kringgå reglerna samt anklagats för sexistisk arbetsmiljö av en tidigare anställd.

Nyligen skrev vi om att styrelseledamoten David Bonderman lämnat företagets styrelse efter sexistiska kommentarer, och nu rapporterar New York Times att Ubers grundare Travis Kalanick kliver ner från rollen som vd. Kalanick har enligt tidningens källor blivit hårt pressat av Ubers aktieägare att ställa sin plats till förfogande.

Fem av Ubers största investerare ska ha krävt Kalanicks omedelbara avgång i ett brev under tisdagen. Travis Kalanick ska ha diskuterat med åtminstone en av Ubers styrelsemedlemmar innan beslutet. Han kommer att sitta kvar i företagets styrelse, men vem som nu tar över ledarmössan är i dagsläget oklart.

Läs mer om Uber:

Styrelseledamot på Uber lämnar företaget
Uber blev nästan utsparkad från App Store
Uber anklagas för sexistisk arbetsmiljö

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.