Ubers vd kliver ned

Ubers grundare Travis Kalanick avgår som vd för den kontroversiella taxitjänsten, efter påtryckningar från aktieägarna.

Turerna kring den appbaserade taxitjänsten #Uber har varit många, och bara under det senaste året har företaget bland annat anklagats av Google för stöld av företagshemligheter, nästan blivit utsparkade från Apples appbutik efter att ha försökt kringgå reglerna samt anklagats för sexistisk arbetsmiljö av en tidigare anställd.

Nyligen skrev vi om att styrelseledamoten David Bonderman lämnat företagets styrelse efter sexistiska kommentarer, och nu rapporterar New York Times att Ubers grundare Travis Kalanick kliver ner från rollen som vd. Kalanick har enligt tidningens källor blivit hårt pressat av Ubers aktieägare att ställa sin plats till förfogande.

Fem av Ubers största investerare ska ha krävt Kalanicks omedelbara avgång i ett brev under tisdagen. Travis Kalanick ska ha diskuterat med åtminstone en av Ubers styrelsemedlemmar innan beslutet. Han kommer att sitta kvar i företagets styrelse, men vem som nu tar över ledarmössan är i dagsläget oklart.

Läs mer om Uber:

Styrelseledamot på Uber lämnar företaget
Uber blev nästan utsparkad från App Store
Uber anklagas för sexistisk arbetsmiljö

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.