Ubers vd kliver ned

Ubers grundare Travis Kalanick avgår som vd för den kontroversiella taxitjänsten, efter påtryckningar från aktieägarna.

Turerna kring den appbaserade taxitjänsten #Uber har varit många, och bara under det senaste året har företaget bland annat anklagats av Google för stöld av företagshemligheter, nästan blivit utsparkade från Apples appbutik efter att ha försökt kringgå reglerna samt anklagats för sexistisk arbetsmiljö av en tidigare anställd.

Nyligen skrev vi om att styrelseledamoten David Bonderman lämnat företagets styrelse efter sexistiska kommentarer, och nu rapporterar New York Times att Ubers grundare Travis Kalanick kliver ner från rollen som vd. Kalanick har enligt tidningens källor blivit hårt pressat av Ubers aktieägare att ställa sin plats till förfogande.

Fem av Ubers största investerare ska ha krävt Kalanicks omedelbara avgång i ett brev under tisdagen. Travis Kalanick ska ha diskuterat med åtminstone en av Ubers styrelsemedlemmar innan beslutet. Han kommer att sitta kvar i företagets styrelse, men vem som nu tar över ledarmössan är i dagsläget oklart.

Läs mer om Uber:

Styrelseledamot på Uber lämnar företaget
Uber blev nästan utsparkad från App Store
Uber anklagas för sexistisk arbetsmiljö

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.