rapport från testlabbet

Ipad Pro 10,5 tum – Skärmen och batteriet testas

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Inledning

Vår Ipad Pro 10,5 tum har nu avklarat ytterligare några utmaningar i testlabbet. Vi har kört vår testsvit för batteriet och Thomas Ytterberg har tagit sig an skärmen. Framöver kommer vi att testa hur det är att använda Ipaden i praktiken och kanske intressantast av allt: blir allt till det bättre med IOS 11?

Några reflektioner

Nu när vi spenderat lite mer tid tillsammans, Ipaden och jag, känns det kort och gott bra. Jag har med den en stor skärm i ett lagom format som lätt går ner i min väska och det bär inte emot alls att ta den med till och från jobbet.

Jag tycker mycket om Apples nya läderfodral med plats för pennan – det känns lyxigt! Jag tog plattan och fodralet under armen ner till kafét över gatan för ett möte med gott kaffe och kunde kolla kalendern och ta lite anteckningar under tiden. När jag inte längre behövde den, fungerade den utmärkt att ställa kaffekoppen på i knät. Väl tillbaka på kontoret fanns allt jag gjort i plattan redan synkat till datorn via Icloud.

Jag har också suttit ute i solen med Ipaden och faktiskt kunnat se något på skärmen. Det blir inte bländande starkt, men jag behöver inte heller gissa vad det står.

Kommentarer
11 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.