rapport från testlabbet

Ipad Pro 10,5 tum – Skärmen och batteriet testas

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Inledning

Vår Ipad Pro 10,5 tum har nu avklarat ytterligare några utmaningar i testlabbet. Vi har kört vår testsvit för batteriet och Thomas Ytterberg har tagit sig an skärmen. Framöver kommer vi att testa hur det är att använda Ipaden i praktiken och kanske intressantast av allt: blir allt till det bättre med IOS 11?

Några reflektioner

Nu när vi spenderat lite mer tid tillsammans, Ipaden och jag, känns det kort och gott bra. Jag har med den en stor skärm i ett lagom format som lätt går ner i min väska och det bär inte emot alls att ta den med till och från jobbet.

Jag tycker mycket om Apples nya läderfodral med plats för pennan – det känns lyxigt! Jag tog plattan och fodralet under armen ner till kafét över gatan för ett möte med gott kaffe och kunde kolla kalendern och ta lite anteckningar under tiden. När jag inte längre behövde den, fungerade den utmärkt att ställa kaffekoppen på i knät. Väl tillbaka på kontoret fanns allt jag gjort i plattan redan synkat till datorn via Icloud.

Jag har också suttit ute i solen med Ipaden och faktiskt kunnat se något på skärmen. Det blir inte bländande starkt, men jag behöver inte heller gissa vad det står.

Kommentarer
11 svar

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!