Yahoo lägger ner sin nyhetsapp News Digest

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Förra sommaren sålde #Yahoo sin kärnverksamhet till telefonoperatören Verizon för 4,8 miljarder dollar. Verizon köpte inte hela företaget men uppköpet innebar att Yahoo slutade driva sin egen verksamhet. Efter uppköpet uppgav Verizon att de skulle behålla varumärket. I början av 2017 bytte delen som inte sålts till Verizon namn till Altaba och blev ett investmentbolag.

Nu rapporterar The Next Web att Verizon stänger ner den populära nyhetsappen Yahoo News Digest. Appen lanserades 2014 och vann samma år Apples designutmärkelse. Konceptet är enkelt, appen sammanfattar och samlar ihop dagens nyheter två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällen. Varje sammanfattning baseras på flera olika nyhetskällor som slås ihop i en ”atom” som innehåller bland annat nyckelcitat, bilder, video, kartor och infografer.

Efter den 30 juni kommer det inte längre gå att få någon nyhetsrapportering i News Digest, istället hänvisar Yahoo till sin nyhetsapp Newsroom för vidare nyhetsrapportering.

Har du använt News Digest för att hänga med i nyhetsflödet?

Läs mer:
Yahoo sålt för 4,8 miljarder dollar
Yahoo byter namn till Altaba
Yahoo släpper ny nyhetsapp

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.