Yahoo lägger ner sin nyhetsapp News Digest

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Förra sommaren sålde #Yahoo sin kärnverksamhet till telefonoperatören Verizon för 4,8 miljarder dollar. Verizon köpte inte hela företaget men uppköpet innebar att Yahoo slutade driva sin egen verksamhet. Efter uppköpet uppgav Verizon att de skulle behålla varumärket. I början av 2017 bytte delen som inte sålts till Verizon namn till Altaba och blev ett investmentbolag.

Nu rapporterar The Next Web att Verizon stänger ner den populära nyhetsappen Yahoo News Digest. Appen lanserades 2014 och vann samma år Apples designutmärkelse. Konceptet är enkelt, appen sammanfattar och samlar ihop dagens nyheter två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällen. Varje sammanfattning baseras på flera olika nyhetskällor som slås ihop i en ”atom” som innehåller bland annat nyckelcitat, bilder, video, kartor och infografer.

Efter den 30 juni kommer det inte längre gå att få någon nyhetsrapportering i News Digest, istället hänvisar Yahoo till sin nyhetsapp Newsroom för vidare nyhetsrapportering.

Har du använt News Digest för att hänga med i nyhetsflödet?

Läs mer:
Yahoo sålt för 4,8 miljarder dollar
Yahoo byter namn till Altaba
Yahoo släpper ny nyhetsapp

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.