Yahoo lägger ner sin nyhetsapp News Digest

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Förra sommaren sålde #Yahoo sin kärnverksamhet till telefonoperatören Verizon för 4,8 miljarder dollar. Verizon köpte inte hela företaget men uppköpet innebar att Yahoo slutade driva sin egen verksamhet. Efter uppköpet uppgav Verizon att de skulle behålla varumärket. I början av 2017 bytte delen som inte sålts till Verizon namn till Altaba och blev ett investmentbolag.

Nu rapporterar The Next Web att Verizon stänger ner den populära nyhetsappen Yahoo News Digest. Appen lanserades 2014 och vann samma år Apples designutmärkelse. Konceptet är enkelt, appen sammanfattar och samlar ihop dagens nyheter två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällen. Varje sammanfattning baseras på flera olika nyhetskällor som slås ihop i en ”atom” som innehåller bland annat nyckelcitat, bilder, video, kartor och infografer.

Efter den 30 juni kommer det inte längre gå att få någon nyhetsrapportering i News Digest, istället hänvisar Yahoo till sin nyhetsapp Newsroom för vidare nyhetsrapportering.

Har du använt News Digest för att hänga med i nyhetsflödet?

Läs mer:
Yahoo sålt för 4,8 miljarder dollar
Yahoo byter namn till Altaba
Yahoo släpper ny nyhetsapp

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.