Facebook firar Harry Potter

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

I helgen var det 20 år sedan J.K. Rowling släppte sin första bok om den unge trollkarlen Harry Potter. Sedan dess har sju böcker om Harry Potter släppts och serien har filmatiserad. För att fira Potters 20 årsdag har Facebook lagt in en ny funktion.

När du skriver Harry Potter, Slytherin, Gryffindor, Hufflepuff eller Ravenclaw i ett inlägg eller i en kommentar markeras ordet. När du trycker på ordet dyker ett trollspö upp på skärmen och utlöser en liten explosion av fyrverkerier, magi, blixtar och rök. Alla som ser posten kan trycka på något av orden för att få fram animationen. Du behöver inte ladda ner något eller gilla någon sida föra att aktivera funktionen.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.