Facebook firar Harry Potter

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

I helgen var det 20 år sedan J.K. Rowling släppte sin första bok om den unge trollkarlen Harry Potter. Sedan dess har sju böcker om Harry Potter släppts och serien har filmatiserad. För att fira Potters 20 årsdag har Facebook lagt in en ny funktion.

När du skriver Harry Potter, Slytherin, Gryffindor, Hufflepuff eller Ravenclaw i ett inlägg eller i en kommentar markeras ordet. När du trycker på ordet dyker ett trollspö upp på skärmen och utlöser en liten explosion av fyrverkerier, magi, blixtar och rök. Alla som ser posten kan trycka på något av orden för att få fram animationen. Du behöver inte ladda ner något eller gilla någon sida föra att aktivera funktionen.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!