Facebook firar Harry Potter

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

I helgen var det 20 år sedan J.K. Rowling släppte sin första bok om den unge trollkarlen Harry Potter. Sedan dess har sju böcker om Harry Potter släppts och serien har filmatiserad. För att fira Potters 20 årsdag har Facebook lagt in en ny funktion.

När du skriver Harry Potter, Slytherin, Gryffindor, Hufflepuff eller Ravenclaw i ett inlägg eller i en kommentar markeras ordet. När du trycker på ordet dyker ett trollspö upp på skärmen och utlöser en liten explosion av fyrverkerier, magi, blixtar och rök. Alla som ser posten kan trycka på något av orden för att få fram animationen. Du behöver inte ladda ner något eller gilla någon sida föra att aktivera funktionen.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.