Google slutar skanna din epost

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

#Google meddelar att de snart kommer sluta skanna epost i #Gmail för att bättre kunna rikta annonser till användare. Detta görs i dagsläget för alla gratisanvändare av Gmail, men kommer upphöra senare i år skriver Google på sin blogg.

Enligt Google-chefen Diane Green har beslutet tagits för att annonserna i Gmail bättre ska stämma överens med hur riktade annonser fungerar i andra Google-produkter. Det innebär dock inte att annonser försvinner från Gmail; de kommer finnas kvar men baseras på användarens inställningar.

En alternativ tolkning är att skanning av epost inte är det effektivaste sättet att skapa riktade annonser. Det är troligt att mer användbar data om användare kommer från användande av Google Assistant, kalender och andra Google-tjänster.

Kommentarer
2 svar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.