Google slutar skanna din epost

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

#Google meddelar att de snart kommer sluta skanna epost i #Gmail för att bättre kunna rikta annonser till användare. Detta görs i dagsläget för alla gratisanvändare av Gmail, men kommer upphöra senare i år skriver Google på sin blogg.

Enligt Google-chefen Diane Green har beslutet tagits för att annonserna i Gmail bättre ska stämma överens med hur riktade annonser fungerar i andra Google-produkter. Det innebär dock inte att annonser försvinner från Gmail; de kommer finnas kvar men baseras på användarens inställningar.

En alternativ tolkning är att skanning av epost inte är det effektivaste sättet att skapa riktade annonser. Det är troligt att mer användbar data om användare kommer från användande av Google Assistant, kalender och andra Google-tjänster.

Kommentarer
2 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.