Google slutar skanna din epost

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

#Google meddelar att de snart kommer sluta skanna epost i #Gmail för att bättre kunna rikta annonser till användare. Detta görs i dagsläget för alla gratisanvändare av Gmail, men kommer upphöra senare i år skriver Google på sin blogg.

Enligt Google-chefen Diane Green har beslutet tagits för att annonserna i Gmail bättre ska stämma överens med hur riktade annonser fungerar i andra Google-produkter. Det innebär dock inte att annonser försvinner från Gmail; de kommer finnas kvar men baseras på användarens inställningar.

En alternativ tolkning är att skanning av epost inte är det effektivaste sättet att skapa riktade annonser. Det är troligt att mer användbar data om användare kommer från användande av Google Assistant, kalender och andra Google-tjänster.

Kommentarer
2 svar

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.