Google slutar skanna din epost

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

#Google meddelar att de snart kommer sluta skanna epost i #Gmail för att bättre kunna rikta annonser till användare. Detta görs i dagsläget för alla gratisanvändare av Gmail, men kommer upphöra senare i år skriver Google på sin blogg.

Enligt Google-chefen Diane Green har beslutet tagits för att annonserna i Gmail bättre ska stämma överens med hur riktade annonser fungerar i andra Google-produkter. Det innebär dock inte att annonser försvinner från Gmail; de kommer finnas kvar men baseras på användarens inställningar.

En alternativ tolkning är att skanning av epost inte är det effektivaste sättet att skapa riktade annonser. Det är troligt att mer användbar data om användare kommer från användande av Google Assistant, kalender och andra Google-tjänster.

Kommentarer
2 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.