Utvecklare visar möjligheterna med AR Kit

Med IOS 11 blir IOS världens största plattform för förstärkt verklighet. Apple har släppt ramverkat AR Kit till utvecklare som visar upp möjligheterna i flera videoklipp.

I samband med #WWDC tidigare i juni demonstrerade Apple det nya IOS-ramverket för förstärkt verklighet (AR), #AR Kit. Nu finns det flera videoklipp där utvecklare demonstrerar möjligheterna. När IOS 11 släpps i en skarp version senare i höst (en publik beta finns tillgänglig nu) kommer AR Kit att fungera på hundratals miljoner befintliga Iphone-enheter och IOS blir därmed i ett slag världens största AR-plattform.

Virtuell rundtur

Rita i luften

Minecraft

Virtuell måttstock

För den som är nyfiken på att följa AR-kit-utvecklingen kan Twitter-kontot Made with ARKit rekommenderas.

Har du sett någon cool demo som saknas här? Tipsa i kommentarerna!

Kommentarer
5 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?