Utvecklare visar möjligheterna med AR Kit

Med IOS 11 blir IOS världens största plattform för förstärkt verklighet. Apple har släppt ramverkat AR Kit till utvecklare som visar upp möjligheterna i flera videoklipp.

I samband med #WWDC tidigare i juni demonstrerade Apple det nya IOS-ramverket för förstärkt verklighet (AR), #AR Kit. Nu finns det flera videoklipp där utvecklare demonstrerar möjligheterna. När IOS 11 släpps i en skarp version senare i höst (en publik beta finns tillgänglig nu) kommer AR Kit att fungera på hundratals miljoner befintliga Iphone-enheter och IOS blir därmed i ett slag världens största AR-plattform.

Virtuell rundtur

Rita i luften

Minecraft

Virtuell måttstock

För den som är nyfiken på att följa AR-kit-utvecklingen kan Twitter-kontot Made with ARKit rekommenderas.

Har du sett någon cool demo som saknas här? Tipsa i kommentarerna!

Kommentarer
5 svar

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?