Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google får rekordböter av EU

Den europeiska kommissionen dömer Google till rekordböter och ålägger bolaget att ändra sina sökalgoritmer för att inte missgynna konkurrerande tjänster.

Sökjätten Google har under en längre tid varit under utredning av den europeiska kommissionen för brott mot konkurrenslagarna. Google har anklagats för att ha manipulerat sökresultat för att ge sina egna produkter och tjänster fördelar jämfört mot konkurrerande.

"Google har släppt flera innovativa produkter och tjänster som har gjort stor skillnad för våra liv. Det är bra. Men Googles strategi för sin prisjämförelsetjänst handlade inte bara om att göra sin egen tjänst bättre än andras. Istället har Google missbrukat sin dominerande ställning som sökmotor genom att lyfta fram sin egen prisjämförelsetjänst i sökresultat och degradera konkurrenterna."

Den europeiska kommissionen slår som väntat fast att Google utnyttjat sin dominanta ställning på marknaden och dömer sökjätten till rekordböter – 2,42 miljarder euro, eller motsvarande 23,5 miljarder kronor.

Boten är mycket högre än väntat då Margrethe Vestager, EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor, väntades dela ut böter på omkring en miljard euro. 2,42 miljarder euro motsvarar dock knappt 3 procent av Googles intäkter år 2016, vilket är en bra bit under de 10 procent i böter som kommissionen kan dela ut.

Förutom böterna åläggs Google också att ändra i sina sökalgoritmer för att ge rättvisa resultat för konkurrerande tjänster. Sökjätten har 90 dagar på sig att rätta in sig i ledet. Moderbolaget Alphabet får därefter en daglig straffavgift på fem procent av den globala omsättningen.

Google meddelar via nyhetsbyrån AFP att de kommer att överklaga domen.

"Med all respekt håller vi inte med om slutsatserna som presenterades idag. Vi kommer att gå igenom kommissionens beslut i detalj medan vi överväger ett överklagande och vi ser fram emot att fortsätta att argumentera för vår sak."

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.