Apple köper tyskt AR-företag

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Apple pratade en hel del om förstärkt verklighet (AR) under årets WWDC där de lanserade #AR Kit. Företagets vd Tim Cook har också flertalet gånger uttalat sig om hur intressant det är med AR. Det har också ryktats om att Apple arbetar med attutveckla ett par "smarta glasögon".

Macrumors var först ut med att rapportera att Apple "nästan säkert" köpt upp det tyska AR-bolaget Sensomotoric Instruments och senare kom Apples standard-uttalande när det gäller dessa frågor:

"Apple köper då och då upp mindre teknikföretag och vi diskuterar generellt inte våra planer."

Sensomotoric Instruments har utvecklat och sålt teknik för ögonspårning, inklusive glasögon för både virtuell och förstärkt verklighet. Deras glasögon för ögonspårning är kapabla att spela in hur en person tittar i realtid med en updateringsfrekvens upp till 120 hertz. Exempelvis skulle idrottare kunna använda tekniken för att förbättra sina prestationer.

Apple har gjort uppköpet via skalbolaget Vineyard Capital Corporation, men några detaljer om köpesumman eller vad som kommer att hända med bolaget och dess anställda är inte känt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.