Apple köper tyskt AR-företag

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Apple pratade en hel del om förstärkt verklighet (AR) under årets WWDC där de lanserade #AR Kit. Företagets vd Tim Cook har också flertalet gånger uttalat sig om hur intressant det är med AR. Det har också ryktats om att Apple arbetar med attutveckla ett par "smarta glasögon".

Macrumors var först ut med att rapportera att Apple "nästan säkert" köpt upp det tyska AR-bolaget Sensomotoric Instruments och senare kom Apples standard-uttalande när det gäller dessa frågor:

"Apple köper då och då upp mindre teknikföretag och vi diskuterar generellt inte våra planer."

Sensomotoric Instruments har utvecklat och sålt teknik för ögonspårning, inklusive glasögon för både virtuell och förstärkt verklighet. Deras glasögon för ögonspårning är kapabla att spela in hur en person tittar i realtid med en updateringsfrekvens upp till 120 hertz. Exempelvis skulle idrottare kunna använda tekniken för att förbättra sina prestationer.

Apple har gjort uppköpet via skalbolaget Vineyard Capital Corporation, men några detaljer om köpesumman eller vad som kommer att hända med bolaget och dess anställda är inte känt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!