Apple köper tyskt AR-företag

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Apple pratade en hel del om förstärkt verklighet (AR) under årets WWDC där de lanserade #AR Kit. Företagets vd Tim Cook har också flertalet gånger uttalat sig om hur intressant det är med AR. Det har också ryktats om att Apple arbetar med attutveckla ett par "smarta glasögon".

Macrumors var först ut med att rapportera att Apple "nästan säkert" köpt upp det tyska AR-bolaget Sensomotoric Instruments och senare kom Apples standard-uttalande när det gäller dessa frågor:

"Apple köper då och då upp mindre teknikföretag och vi diskuterar generellt inte våra planer."

Sensomotoric Instruments har utvecklat och sålt teknik för ögonspårning, inklusive glasögon för både virtuell och förstärkt verklighet. Deras glasögon för ögonspårning är kapabla att spela in hur en person tittar i realtid med en updateringsfrekvens upp till 120 hertz. Exempelvis skulle idrottare kunna använda tekniken för att förbättra sina prestationer.

Apple har gjort uppköpet via skalbolaget Vineyard Capital Corporation, men några detaljer om köpesumman eller vad som kommer att hända med bolaget och dess anställda är inte känt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.