Apple köper tyskt AR-företag

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Apple pratade en hel del om förstärkt verklighet (AR) under årets WWDC där de lanserade #AR Kit. Företagets vd Tim Cook har också flertalet gånger uttalat sig om hur intressant det är med AR. Det har också ryktats om att Apple arbetar med attutveckla ett par "smarta glasögon".

Macrumors var först ut med att rapportera att Apple "nästan säkert" köpt upp det tyska AR-bolaget Sensomotoric Instruments och senare kom Apples standard-uttalande när det gäller dessa frågor:

"Apple köper då och då upp mindre teknikföretag och vi diskuterar generellt inte våra planer."

Sensomotoric Instruments har utvecklat och sålt teknik för ögonspårning, inklusive glasögon för både virtuell och förstärkt verklighet. Deras glasögon för ögonspårning är kapabla att spela in hur en person tittar i realtid med en updateringsfrekvens upp till 120 hertz. Exempelvis skulle idrottare kunna använda tekniken för att förbättra sina prestationer.

Apple har gjort uppköpet via skalbolaget Vineyard Capital Corporation, men några detaljer om köpesumman eller vad som kommer att hända med bolaget och dess anställda är inte känt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.