Filmtjänsten Blockbuster kommer till Sverige

Med filmtjänsten Blockbuster kan användare hyra eller köpa "de allra senaste filmerna" utan abonnemang eller bindningstid.

Blockbuster var tidigare USA:s största hyrvideokedja med tusentals butiker. Men numera är det ett danskt bolag som satsar på streaming. Blockbuster kommer nu till Sverige och erbjuder användare att hyra eller köpa de senaste filmpremiärerna, både internationella och svenska. Casper Hald är vd för företaget, och säger i ett pressmeddelande:

– Vi gläder oss oerhört åt att få lansera Blockbuster även i Sverige som ett nordiskt varumärke med djup insikt i de nordiska användarnas serie- och filmvanor. Blockbuster handlar helt enkelt om det ögonblick när du tillsammans med din familj, din partner, dina vänner eller själv beslutar dig för att se just den filmen du missade på bio.

För att använda Blockbuster krävs inget abonnemang och det finns ingen bindningstid. Tjänsten kommer att visa de senaste filmerna, så kallade blockbusters, direkt efter att de har visats på bio och dessutom erbjuda ett stort utbud av klassiska filmer samt serier.

Blockbuster finns nu tillgänglig via webben (Mac eller pc) och på Playstation 4. Inom kort kommer stöd för IOS, Android, Apple TV och Samsung Smart TV. I nuläget strömmas SD eller HD, senare i år kommer möjligheten att strömma 4K.

Det kostar 49 kronor att hyra en premiärfilm och övriga filmer kostar 39 kronor. Det går att köpa ett klippkort som ger tre premiärfilmer för 99 kronor. Äldre filmer hyrs för mellan 9 och 19 kronor beroende på ålder och klassificiering.

Nya användare får chansen att testa att hyra en film.

Skriven av Ida Blix

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.