Filmtjänsten Blockbuster kommer till Sverige

Med filmtjänsten Blockbuster kan användare hyra eller köpa "de allra senaste filmerna" utan abonnemang eller bindningstid.

Blockbuster var tidigare USA:s största hyrvideokedja med tusentals butiker. Men numera är det ett danskt bolag som satsar på streaming. Blockbuster kommer nu till Sverige och erbjuder användare att hyra eller köpa de senaste filmpremiärerna, både internationella och svenska. Casper Hald är vd för företaget, och säger i ett pressmeddelande:

– Vi gläder oss oerhört åt att få lansera Blockbuster även i Sverige som ett nordiskt varumärke med djup insikt i de nordiska användarnas serie- och filmvanor. Blockbuster handlar helt enkelt om det ögonblick när du tillsammans med din familj, din partner, dina vänner eller själv beslutar dig för att se just den filmen du missade på bio.

För att använda Blockbuster krävs inget abonnemang och det finns ingen bindningstid. Tjänsten kommer att visa de senaste filmerna, så kallade blockbusters, direkt efter att de har visats på bio och dessutom erbjuda ett stort utbud av klassiska filmer samt serier.

Blockbuster finns nu tillgänglig via webben (Mac eller pc) och på Playstation 4. Inom kort kommer stöd för IOS, Android, Apple TV och Samsung Smart TV. I nuläget strömmas SD eller HD, senare i år kommer möjligheten att strömma 4K.

Det kostar 49 kronor att hyra en premiärfilm och övriga filmer kostar 39 kronor. Det går att köpa ett klippkort som ger tre premiärfilmer för 99 kronor. Äldre filmer hyrs för mellan 9 och 19 kronor beroende på ålder och klassificiering.

Nya användare får chansen att testa att hyra en film.

Skriven av Ida Blix

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?