Filmtjänsten Blockbuster kommer till Sverige

Med filmtjänsten Blockbuster kan användare hyra eller köpa "de allra senaste filmerna" utan abonnemang eller bindningstid.

Blockbuster var tidigare USA:s största hyrvideokedja med tusentals butiker. Men numera är det ett danskt bolag som satsar på streaming. Blockbuster kommer nu till Sverige och erbjuder användare att hyra eller köpa de senaste filmpremiärerna, både internationella och svenska. Casper Hald är vd för företaget, och säger i ett pressmeddelande:

– Vi gläder oss oerhört åt att få lansera Blockbuster även i Sverige som ett nordiskt varumärke med djup insikt i de nordiska användarnas serie- och filmvanor. Blockbuster handlar helt enkelt om det ögonblick när du tillsammans med din familj, din partner, dina vänner eller själv beslutar dig för att se just den filmen du missade på bio.

För att använda Blockbuster krävs inget abonnemang och det finns ingen bindningstid. Tjänsten kommer att visa de senaste filmerna, så kallade blockbusters, direkt efter att de har visats på bio och dessutom erbjuda ett stort utbud av klassiska filmer samt serier.

Blockbuster finns nu tillgänglig via webben (Mac eller pc) och på Playstation 4. Inom kort kommer stöd för IOS, Android, Apple TV och Samsung Smart TV. I nuläget strömmas SD eller HD, senare i år kommer möjligheten att strömma 4K.

Det kostar 49 kronor att hyra en premiärfilm och övriga filmer kostar 39 kronor. Det går att köpa ett klippkort som ger tre premiärfilmer för 99 kronor. Äldre filmer hyrs för mellan 9 och 19 kronor beroende på ålder och klassificiering.

Nya användare får chansen att testa att hyra en film.

Skriven av Ida Blix

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.