Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sommartips: Fototävling med Adobe

Här kommer ett sommartips från 99. Nu startar Adobe en fototävling i Stockholm som leker med förstärkt verklighet (AR).

Här kommer ett sommartips till alla fotointresserade stockholmare, eller besökare till storstaden. Adobe anordnar världens första fototävling med förstärkt verklighet (AR), Exhibition Stockholm, mellan den 29 juni och den 4 augusti.

Tävlingens deltagare ska med hjälp av sina mobiler och AR-teknik hitta, upptäcka och fotografera 54 smultronställen i Stockholm. Adobe har tagit fram en webbapp för ändamålet. "Fotoplatserna" som hör till tävlingen ligger alla runtom i Stockholms innerstad.

Platserna hittas med webbappen öppen i mobilen (kräver tillgång till GPS och accelerometern). Väl framme kan deltagare se den bild som för tillfället har högst poäng på den aktuella fotoplatsen. För att utmana toppbilden kan deltagare ladda upp en egen bild.

Det är fritt fram att fotografera med mobilen eller systemkameran, och det är också tillåtet att redigera bilden med valfri mjukvara. Den måste däremot laddas upp via webbappen på den aktuella platsen.

Deltagare får poäng för att upptäcka platserna och för att ladda upp bilder, men efter det är det upp till alla andra deltagare att dela ut poäng till de bästa bilderna genom att ge en tumme upp eller ned. Det går inte att rösta på sina egna bilder.

Första priset i tävlingen är 30 000 kronor och ett år med Adobe Creative Cloud fotografi. Deltagarna på 2–10 plats får också en årsprenumeration på Adobe Creative Cloud fotografi (värd 1 433 kronor).

De 54 bilder som i slutet av tävlingen fått högst poäng ställs ut i en offentlig AR-fotouställning i Kungsträdgården. Utställningen kommer att vara öppen mellan 21 och 27 augusti.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.