Tesla Model 3 börjar produceras

Teslas nya elbil Model 3 är redo att börja tillverkas, och efter att de första kunderna får sina exemplar denna månad kommer produktionstakten att öka gradvis under året.

#Tesla visade upp elbilen Model 3 i april förra året, med ett pris som var mindre än hälften av de tidigare Model S och Model X. Bilen blev genast efterlängtad av många, och företaget fick snabbt in ett stort antal förbeställningar.

Nu meddelar Teslas vd Elon Musk att Model 3 är redo att börja tillverkas, och att det första exemplaret ska rulla ut från fabriken på fredag. De första 30 kunderna kommer att få sina bilar den 28 juli i samband med en särskild lanseringsfest.

Produktionen av Model 3 kommer därefter att öka snabbt, och i augusti ska 100 bilar tillverkas, därefter 1 500 i september och i december ska takten vara uppe i 20 000 bilar per månad.

Har du förhandsbokat en Tesla Model 3?

Skriven av Jakob Nilsson

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.