Tesla Model 3 börjar produceras

Teslas nya elbil Model 3 är redo att börja tillverkas, och efter att de första kunderna får sina exemplar denna månad kommer produktionstakten att öka gradvis under året.

#Tesla visade upp elbilen Model 3 i april förra året, med ett pris som var mindre än hälften av de tidigare Model S och Model X. Bilen blev genast efterlängtad av många, och företaget fick snabbt in ett stort antal förbeställningar.

Nu meddelar Teslas vd Elon Musk att Model 3 är redo att börja tillverkas, och att det första exemplaret ska rulla ut från fabriken på fredag. De första 30 kunderna kommer att få sina bilar den 28 juli i samband med en särskild lanseringsfest.

Produktionen av Model 3 kommer därefter att öka snabbt, och i augusti ska 100 bilar tillverkas, därefter 1 500 i september och i december ska takten vara uppe i 20 000 bilar per månad.

Har du förhandsbokat en Tesla Model 3?

Skriven av Jakob Nilsson

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!