Tesla Model 3 börjar produceras

Teslas nya elbil Model 3 är redo att börja tillverkas, och efter att de första kunderna får sina exemplar denna månad kommer produktionstakten att öka gradvis under året.

#Tesla visade upp elbilen Model 3 i april förra året, med ett pris som var mindre än hälften av de tidigare Model S och Model X. Bilen blev genast efterlängtad av många, och företaget fick snabbt in ett stort antal förbeställningar.

Nu meddelar Teslas vd Elon Musk att Model 3 är redo att börja tillverkas, och att det första exemplaret ska rulla ut från fabriken på fredag. De första 30 kunderna kommer att få sina bilar den 28 juli i samband med en särskild lanseringsfest.

Produktionen av Model 3 kommer därefter att öka snabbt, och i augusti ska 100 bilar tillverkas, därefter 1 500 i september och i december ska takten vara uppe i 20 000 bilar per månad.

Har du förhandsbokat en Tesla Model 3?

Skriven av Jakob Nilsson

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.