Tesla Model 3 börjar produceras

Teslas nya elbil Model 3 är redo att börja tillverkas, och efter att de första kunderna får sina exemplar denna månad kommer produktionstakten att öka gradvis under året.

#Tesla visade upp elbilen Model 3 i april förra året, med ett pris som var mindre än hälften av de tidigare Model S och Model X. Bilen blev genast efterlängtad av många, och företaget fick snabbt in ett stort antal förbeställningar.

Nu meddelar Teslas vd Elon Musk att Model 3 är redo att börja tillverkas, och att det första exemplaret ska rulla ut från fabriken på fredag. De första 30 kunderna kommer att få sina bilar den 28 juli i samband med en särskild lanseringsfest.

Produktionen av Model 3 kommer därefter att öka snabbt, och i augusti ska 100 bilar tillverkas, därefter 1 500 i september och i december ska takten vara uppe i 20 000 bilar per månad.

Har du förhandsbokat en Tesla Model 3?

Skriven av Jakob Nilsson

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.