Rykte: Iphone 8 får mest skärm av alla

Det närmar sig snabbt årets Iphone-lansering, och mästeranalytikern Ming-Chi Kuo har en ny rapport som sammanfattar vad vi kan förvänta oss från Iphone 7S och Iphone 8.

September och den väntade lanseringen av årets Iphone-modeller kommer allt närmare, och med det också antalet rykten och förhandsrapporter kring den nya hårdvaran. Bland de mer pålitliga informationskällorna finns analytikern #Ming-Chi Kuo, som nu kommit med en ny rapport om vad #Apple har i rockärmen, rapporterar 9to5mac.

I enlighet med Kuos tidigare uppgifter kommer Apple i september dels att lansera mindre uppdateringar i form av #Iphone 7S och Iphone 7S Plus, samt den helt nya #Iphone 8 som kommer att ha en OLED-skärm. Kuo skriver nu att skärmen på Iphone 8 kommer ta upp nästan hela framsidan, och faktiskt ha den största skärmen i förhållande till resten av telefonen på marknaden.

Detta kommer att åstadkommas genom att bildskärmen går upp på ovansidan på bägge sidorna av Facetime-kameran, samt att hemknappen blir helt virtuell. Däremot menar Kuo att Touch ID tyvärr inte kommer att kunna byggas in i skärmen detta år. Var läsaren hamnar uppger Kuo inte, men det skulle gissningsvis innebär att Touch ID därför hamnar på baksidan av telefonen.

OLED-bildskärmen uppges vara 5,8 tum stor, men den faktiskt användbara ytan blir närmare 5,2 tum när området runt hemknappen räknas bort. Telefonens storlek blir dock motsvarande dagens 4,7-tumsmodell, också detta har Ming-Chi Kuo skrivit tidigare.

Bättre ljud, mer minne och fina selfies

Iphone 8 uppges också få förbättrade inbyggda högtalare, och en kamera med en 3D-sensor som ska möjliggöra ansiktsigenkänning och förbättrade självporträtt. Enligt Kuo kommer denna nya lyxiga Iphone inte att erbjudas i lika många färger som tidigare modeller.

Vad gäller Iphone 7S och 7S Plus uppges de bibehålla de LCD-bildskärmar som dagens modeller använder. Ming-Chi Kuo tror dock att dessa får en delvis ny design, då de kommer att ha en baksida av glas och ram av aluminium. Iphone 8 får en konstruktion av glas och rostfritt stål.

Både Iphone 8 och Iphone 7S Plus väntas få 3 gigabyte primärminne, medan den mindre Iphone 7S får 2 gigabyte precis som dagens Iphone 7. Alla tre modeller kommer att säljas med 64 eller 256 gigabyte lagring, och fortsätta att använda Lightning-anslutning för laddning. Stöd för snabbladdning från en USB-Type-C-laddare kommer dock att finnas, precis som för nya Ipad Pro.

Trots att alla de tre nya Iphone-modellerna kommer att presenteras i september, tror Kuo att Iphone 8 kan börja säljas senare än 7S-modellerna. Tillgången på Iphone 8 kan också väntas vara begränsad en bra bit in i 2018.

Vad tycker du, gör Apple för många Iphone-modeller med tre stycken nya utgåvor?

Läs mer:

Rykte: Iphone 8 kan försenas
Rykte: Iphone 8 får rad med virtuella knappar

Kommentarer
16 svar

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.