Rykte: Iphone 8 får mest skärm av alla

Det närmar sig snabbt årets Iphone-lansering, och mästeranalytikern Ming-Chi Kuo har en ny rapport som sammanfattar vad vi kan förvänta oss från Iphone 7S och Iphone 8.

September och den väntade lanseringen av årets Iphone-modeller kommer allt närmare, och med det också antalet rykten och förhandsrapporter kring den nya hårdvaran. Bland de mer pålitliga informationskällorna finns analytikern #Ming-Chi Kuo, som nu kommit med en ny rapport om vad #Apple har i rockärmen, rapporterar 9to5mac.

I enlighet med Kuos tidigare uppgifter kommer Apple i september dels att lansera mindre uppdateringar i form av #Iphone 7S och Iphone 7S Plus, samt den helt nya #Iphone 8 som kommer att ha en OLED-skärm. Kuo skriver nu att skärmen på Iphone 8 kommer ta upp nästan hela framsidan, och faktiskt ha den största skärmen i förhållande till resten av telefonen på marknaden.

Detta kommer att åstadkommas genom att bildskärmen går upp på ovansidan på bägge sidorna av Facetime-kameran, samt att hemknappen blir helt virtuell. Däremot menar Kuo att Touch ID tyvärr inte kommer att kunna byggas in i skärmen detta år. Var läsaren hamnar uppger Kuo inte, men det skulle gissningsvis innebär att Touch ID därför hamnar på baksidan av telefonen.

OLED-bildskärmen uppges vara 5,8 tum stor, men den faktiskt användbara ytan blir närmare 5,2 tum när området runt hemknappen räknas bort. Telefonens storlek blir dock motsvarande dagens 4,7-tumsmodell, också detta har Ming-Chi Kuo skrivit tidigare.

Bättre ljud, mer minne och fina selfies

Iphone 8 uppges också få förbättrade inbyggda högtalare, och en kamera med en 3D-sensor som ska möjliggöra ansiktsigenkänning och förbättrade självporträtt. Enligt Kuo kommer denna nya lyxiga Iphone inte att erbjudas i lika många färger som tidigare modeller.

Vad gäller Iphone 7S och 7S Plus uppges de bibehålla de LCD-bildskärmar som dagens modeller använder. Ming-Chi Kuo tror dock att dessa får en delvis ny design, då de kommer att ha en baksida av glas och ram av aluminium. Iphone 8 får en konstruktion av glas och rostfritt stål.

Både Iphone 8 och Iphone 7S Plus väntas få 3 gigabyte primärminne, medan den mindre Iphone 7S får 2 gigabyte precis som dagens Iphone 7. Alla tre modeller kommer att säljas med 64 eller 256 gigabyte lagring, och fortsätta att använda Lightning-anslutning för laddning. Stöd för snabbladdning från en USB-Type-C-laddare kommer dock att finnas, precis som för nya Ipad Pro.

Trots att alla de tre nya Iphone-modellerna kommer att presenteras i september, tror Kuo att Iphone 8 kan börja säljas senare än 7S-modellerna. Tillgången på Iphone 8 kan också väntas vara begränsad en bra bit in i 2018.

Vad tycker du, gör Apple för många Iphone-modeller med tre stycken nya utgåvor?

Läs mer:

Rykte: Iphone 8 kan försenas
Rykte: Iphone 8 får rad med virtuella knappar

Kommentarer
16 svar

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.