Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Iphone 8 får mest skärm av alla

Det närmar sig snabbt årets Iphone-lansering, och mästeranalytikern Ming-Chi Kuo har en ny rapport som sammanfattar vad vi kan förvänta oss från Iphone 7S och Iphone 8.

September och den väntade lanseringen av årets Iphone-modeller kommer allt närmare, och med det också antalet rykten och förhandsrapporter kring den nya hårdvaran. Bland de mer pålitliga informationskällorna finns analytikern #Ming-Chi Kuo, som nu kommit med en ny rapport om vad #Apple har i rockärmen, rapporterar 9to5mac.

I enlighet med Kuos tidigare uppgifter kommer Apple i september dels att lansera mindre uppdateringar i form av #Iphone 7S och Iphone 7S Plus, samt den helt nya #Iphone 8 som kommer att ha en OLED-skärm. Kuo skriver nu att skärmen på Iphone 8 kommer ta upp nästan hela framsidan, och faktiskt ha den största skärmen i förhållande till resten av telefonen på marknaden.

Detta kommer att åstadkommas genom att bildskärmen går upp på ovansidan på bägge sidorna av Facetime-kameran, samt att hemknappen blir helt virtuell. Däremot menar Kuo att Touch ID tyvärr inte kommer att kunna byggas in i skärmen detta år. Var läsaren hamnar uppger Kuo inte, men det skulle gissningsvis innebär att Touch ID därför hamnar på baksidan av telefonen.

OLED-bildskärmen uppges vara 5,8 tum stor, men den faktiskt användbara ytan blir närmare 5,2 tum när området runt hemknappen räknas bort. Telefonens storlek blir dock motsvarande dagens 4,7-tumsmodell, också detta har Ming-Chi Kuo skrivit tidigare.

Bättre ljud, mer minne och fina selfies

Iphone 8 uppges också få förbättrade inbyggda högtalare, och en kamera med en 3D-sensor som ska möjliggöra ansiktsigenkänning och förbättrade självporträtt. Enligt Kuo kommer denna nya lyxiga Iphone inte att erbjudas i lika många färger som tidigare modeller.

Vad gäller Iphone 7S och 7S Plus uppges de bibehålla de LCD-bildskärmar som dagens modeller använder. Ming-Chi Kuo tror dock att dessa får en delvis ny design, då de kommer att ha en baksida av glas och ram av aluminium. Iphone 8 får en konstruktion av glas och rostfritt stål.

Både Iphone 8 och Iphone 7S Plus väntas få 3 gigabyte primärminne, medan den mindre Iphone 7S får 2 gigabyte precis som dagens Iphone 7. Alla tre modeller kommer att säljas med 64 eller 256 gigabyte lagring, och fortsätta att använda Lightning-anslutning för laddning. Stöd för snabbladdning från en USB-Type-C-laddare kommer dock att finnas, precis som för nya Ipad Pro.

Trots att alla de tre nya Iphone-modellerna kommer att presenteras i september, tror Kuo att Iphone 8 kan börja säljas senare än 7S-modellerna. Tillgången på Iphone 8 kan också väntas vara begränsad en bra bit in i 2018.

Vad tycker du, gör Apple för många Iphone-modeller med tre stycken nya utgåvor?

Läs mer:

Rykte: Iphone 8 kan försenas
Rykte: Iphone 8 får rad med virtuella knappar

Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.