Rykte: Apple skrotar Touch ID

Två rapporter från vanligtvis insatta källor uppger att Iphone 8 kommer att sakna Touch ID, för att istället använda avancerad ansiktsigenkänning.

Under gårdagen skrev vi om en rapport från analytikern Ming-Chi Kuo gällande Apples kommande Iphone-modeller. Kuo uppgav bland annat att hemknappen på framsidan blir virtuell, och att den kommer att sakna Touch ID-funktion.

Nu rapporterar Bloomberg samma sak, i en rapport skriven av Apple-kännaren Mark Gurman. Enligt honom kommer #Apple ersätta fingeravtrycksläsaren med en ny 3D-sensor som ska möjliggöra mycket säker ansiktsigenkänning. Tekniken uppges fortfarande vara under utveckling och testas.

Uppgifterna bör som vanligt tas med en nypa salt, och att Apple helt skulle ta bort #Touch ID verkar osannolikt. Funktionen är fundamental för tjänster som Apple Pay, en av företagets stora satsningar de senate åren. Ansiktsigenkänning skulle behöva fungera lika bra och pålitligt som Touch ID för att vara en adekvat ersättare. Slutligen verkar det mycket osannolikt att en hårdvarufunktion som planeras till höstens Iphone-modeller fortfarande skulle vara i en testfas.

Samsung införde ansiktsigenkänning i sitt flaggskepp Galaxy S8, en funktion som vi testade och som lämnade en hel del i övrigt att önska.

Kommentarer
49 svar

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.