Rykte: Apple skrotar Touch ID

Två rapporter från vanligtvis insatta källor uppger att Iphone 8 kommer att sakna Touch ID, för att istället använda avancerad ansiktsigenkänning.

Under gårdagen skrev vi om en rapport från analytikern Ming-Chi Kuo gällande Apples kommande Iphone-modeller. Kuo uppgav bland annat att hemknappen på framsidan blir virtuell, och att den kommer att sakna Touch ID-funktion.

Nu rapporterar Bloomberg samma sak, i en rapport skriven av Apple-kännaren Mark Gurman. Enligt honom kommer #Apple ersätta fingeravtrycksläsaren med en ny 3D-sensor som ska möjliggöra mycket säker ansiktsigenkänning. Tekniken uppges fortfarande vara under utveckling och testas.

Uppgifterna bör som vanligt tas med en nypa salt, och att Apple helt skulle ta bort #Touch ID verkar osannolikt. Funktionen är fundamental för tjänster som Apple Pay, en av företagets stora satsningar de senate åren. Ansiktsigenkänning skulle behöva fungera lika bra och pålitligt som Touch ID för att vara en adekvat ersättare. Slutligen verkar det mycket osannolikt att en hårdvarufunktion som planeras till höstens Iphone-modeller fortfarande skulle vara i en testfas.

Samsung införde ansiktsigenkänning i sitt flaggskepp Galaxy S8, en funktion som vi testade och som lämnade en hel del i övrigt att önska.

Kommentarer
49 svar

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.