Rykte: Apple skrotar Touch ID

Två rapporter från vanligtvis insatta källor uppger att Iphone 8 kommer att sakna Touch ID, för att istället använda avancerad ansiktsigenkänning.

Under gårdagen skrev vi om en rapport från analytikern Ming-Chi Kuo gällande Apples kommande Iphone-modeller. Kuo uppgav bland annat att hemknappen på framsidan blir virtuell, och att den kommer att sakna Touch ID-funktion.

Nu rapporterar Bloomberg samma sak, i en rapport skriven av Apple-kännaren Mark Gurman. Enligt honom kommer #Apple ersätta fingeravtrycksläsaren med en ny 3D-sensor som ska möjliggöra mycket säker ansiktsigenkänning. Tekniken uppges fortfarande vara under utveckling och testas.

Uppgifterna bör som vanligt tas med en nypa salt, och att Apple helt skulle ta bort #Touch ID verkar osannolikt. Funktionen är fundamental för tjänster som Apple Pay, en av företagets stora satsningar de senate åren. Ansiktsigenkänning skulle behöva fungera lika bra och pålitligt som Touch ID för att vara en adekvat ersättare. Slutligen verkar det mycket osannolikt att en hårdvarufunktion som planeras till höstens Iphone-modeller fortfarande skulle vara i en testfas.

Samsung införde ansiktsigenkänning i sitt flaggskepp Galaxy S8, en funktion som vi testade och som lämnade en hel del i övrigt att önska.

Kommentarer
49 svar

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.