Rykte: Apple skrotar Touch ID

Två rapporter från vanligtvis insatta källor uppger att Iphone 8 kommer att sakna Touch ID, för att istället använda avancerad ansiktsigenkänning.

Under gårdagen skrev vi om en rapport från analytikern Ming-Chi Kuo gällande Apples kommande Iphone-modeller. Kuo uppgav bland annat att hemknappen på framsidan blir virtuell, och att den kommer att sakna Touch ID-funktion.

Nu rapporterar Bloomberg samma sak, i en rapport skriven av Apple-kännaren Mark Gurman. Enligt honom kommer #Apple ersätta fingeravtrycksläsaren med en ny 3D-sensor som ska möjliggöra mycket säker ansiktsigenkänning. Tekniken uppges fortfarande vara under utveckling och testas.

Uppgifterna bör som vanligt tas med en nypa salt, och att Apple helt skulle ta bort #Touch ID verkar osannolikt. Funktionen är fundamental för tjänster som Apple Pay, en av företagets stora satsningar de senate åren. Ansiktsigenkänning skulle behöva fungera lika bra och pålitligt som Touch ID för att vara en adekvat ersättare. Slutligen verkar det mycket osannolikt att en hårdvarufunktion som planeras till höstens Iphone-modeller fortfarande skulle vara i en testfas.

Samsung införde ansiktsigenkänning i sitt flaggskepp Galaxy S8, en funktion som vi testade och som lämnade en hel del i övrigt att önska.

Kommentarer
49 svar

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.